Szükséges unaloműző a fa játék papagájoknak

fa játék papagájoknak
fa játék papagájoknak
Fa játék papagájoknak

Ha tollas kedvencünk van, aki értelmes és kíváncsi, akkor tudjuk, hogy kell neki kiegészítő a kalitkába, amolyan unaloműző, pláne ha egyedül van. Természetes helyén nagy csapatban él, így szükséges számára például érdekes, színes fa játék papagájoknak való, esetleg csengettyű, aminek a hangját szintén kedvelik. Vehetünk neki tobozjátékot is, amivel lefoglalja magát és elszórakozik.

Ezen madárnak a legnagyobb ellensége az unalom, ezért is jobb, ha kettőt tartunk, plusz adunk nekik mindenféle játékot, hogy a mentális egészségük megfelelő maradjon. A tétlenség ellen az egyik legjobb eszköz a mindenféle fa játék papagájoknak, esetleg a létra, a csengő, de akár a tükör is a ketrecükbe.

Azért is kellenek ezek nekik, mert móka közben koptatják a karmukat és a csőrüket, ami fontos az egészségük karbantartásához. Ugyanis ezek állandóan nőnek és ha nincsenek rövidítve a végek, akkor problémák lesznek. Figyeljünk oda, tehát legyen több fa játék papagájoknak a lakhelyükön is, hogy elkerüljék az unalmat és a tollvesztést!