A szürkehályog műtét folyamata lépésről lépésre

Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista
Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista
Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista

A világon a leggyakoribb beavatkozás a szürkehályogműtét, évente több mint 18 millió ilyen jellegű operációt végeznek el. Nem véletlenül, hiszen ez a betegség csak és kizárólag műtéttel kezelhető. Dr. Nagymihály Attila szürkehályog specialista weboldalán minden lényeges információt megtalálhat a műtét menetéről. Minden beavatkozást részletes alkalmassági vizsgálat előz meg, amit követően a szakorvos segít meghatározni, hogy melyik lenne a tökéletes műlencse. Lényegében a műtét igen gyorsan, mindössze körülbelül 10 perc alatt lezajlik és teljes mértékben fájdalommentes.

A műlencse műtét napján a beteg kísérővel kell a szemészetre érkezzen. Az orvosok kérik, hogy a 3 hónapnál nem régebbi leleteit is hozza magával. Nincs altatás, sem injekció, az érzéstelenítés szemcseppekkel történik. Ennek hatása tökéletes, a páciens nem fog érezni fájdalmat vagy kellemetlenséget a műtét alatt, sem pedig utána. Dr. Nagymihály Attila a legkorszerűbb műtéti eljárást alkalmazza, betegei legnagyobb megelégedésére.

A beavatkozás után a páciensnek 1-2 órát pihennie kell, ezt követően hazamehet, amennyiben semmiféle komplikáció nem lép fel. A másnapi kontrollvizsgálaton a szakorvos ellenőrzi, hogy minden rendben van. Hogy milyen az élet a szürkehályog műtét után? Közvetlenül az operációt követően enyhe kellemetlenséget érezhet a beteg, akár könnyezhet is, de ezek a panaszok 1-2 nap alatt elmúlnak. A műtött személynek tilos nehéz tárgyakat emelnie és a gyakori hajolástól is óvakodnia kell.

Bár arra mindenképpen számítani kell, hogy a látásélesség végleges kialakulása több hetet is igénybe vehet, azonban a mindennapos tevékenységeit nyugodtan végezheti a beteg. 1 hónappal a beavatkozás után már beáll a végleges látás, aztán pedig már csak egy emlék marad a szürkehályog műtét. Ha ebben a látásjavító központban végeztetjük el az operációt, akkor biztosan kellemes emlék lesz az egész eljárás. Nem érdemes szenvedni, tűrni a problémának, hiszen van erre kiváló megoldás. Ha szükséges, akkor keresse a drnagymihaly.hu weboldalt!