Inverteres klímával is fűtheti lakását!

Klíma

Manapság már igen sokféle fűtéstechnológia létezik, amelyek közül bárki egyszerűen válogathat. Amennyiben Ön is úgy érzi, hogy gazdaságos berendezést vásárolna, akkor mindenképpen böngéssze végig a klimaszakaruhaz.hu webshop választékát! A nagyszerű kínálatban Ön is megtalálhatja az inverteres klímákat. Megéri Önnek inverteres klímával fűteni? Olvassa el az inverteres klíma előnyeit és hátrányait ( https://klimaszakaruhaz.hu/blog/38-futes-klimaval), és döntse el saját maga!

A speciális eszköz télen és nyáron is alkalmazható, csak azt kell eldöntenie, hogy mekkora teljesítményű változat mellett dönt, ugyanis a teljesítmény sorsdöntő. Nem szabad túl nagy vagy kicsi mellett döntenie, hiszen akkor nem lesz megfelelő a fűtési hatékonyság. Az inverteres klíma előnyei közé tartozik, hogy rendkívül energiatakarékos, azonban vásárlásnál a SCOP mutatót figyelembe kell venni. A szezonális fűtési teljesítmény együttható mutatja meg, hogy a felvett elektromos teljesítményből mennyi energiát tud a klíma leadni. A hagyományos fűtési megoldások nem mindig kifizetődőek.

Sokan nem tudják, de ha a SCOP szám a klímáknál egynél magasabb, akkor sokat fogyaszt a berendezés és a hatékonysága alacsony. Az inverteres légkondicionálók nem csak fűteni képesek, hiszen a nyári hűtést is tökéletesen ellátják. Az online webshopban megtekinthető megoldások párátlanításhoz és a levegő tisztításához is tökéletesek. Az inverteres klíma másik rendkívül nagy előnye, hogy a bekerülési költsége olcsóbb, mint a régebbi, jól megszokott fűtési módok bármelyikénél.

Továbbá, ha megújuló energiaforrásokkal kombinálja, akkor csökkenthető, de akár még le is nullázható a villanyszámla. Az inverteres klíma azonnal meleg levegőt juttat a légtérbe, nem kell megvárni míg felmelegszik, mint a radiátoros fűtésnél. A berendezés beszerelése kevesebb bontással és renoválással jár, mint a csövekkel rendelkező fűtések. Az inverteres klíma egyik hátránya, hogy vizes helyiségekben nem lehet elhelyezni, ugyanis a magas páratartalom nem tesz jót az eszköz elektromos vezérlésének.