A pergola építés árak különbözőképpen alakulhatnak

pergola építés árak

Amennyiben a házkörüli kertben szeretne az érdeklődő egy területet körbekeríteni és a kényelem érdekében a napsugárzástól megvédeni, nem kell okvetlenül zárt falakban gondolkodni. A pergola építés árak kedvező mivolta lehetővé teszi, hogy a kerthelyiség nemcsak funkcionális, hanem esztétikai szempontból is kiemelkedővé váljon. A végösszeg igen nagy intervallumban variálható, leginkább a mérettől és a felhasznált alapanyagoktól függően. A pergola építés árak terén fontos szempont a tartószerkezet milyensége, ezen nem ajánlott takarékoskodni, egyrészt biztonsági, másrészt pedig időtállósági szempontból.

A profilok készülhetnek műanyagból és alumíniumból is, de a legtartósabbak a horganyzott acél felhasználásával előállítottak. A tetőrész fedése történhet motorral felszerelt ponyvarendszerrel vagy költséghatékonyság szempontjából kedvezőbb módon elhúzható lamellával is. A pergola építés árak terén, az alapos tájékozódást és mérlegelést követően garantáltan nem érheti meglepetés a tulajdonost.A télikertek fő szerkezeti elemei a tartóelemek, a terhelhetőségük főképp ezeknek az erősségétől függ.

 Jó megoldás lehet a polikarbonát alapanyagú fedél

A fedés történhet ideiglenesen ponyvával vagy tartósan speciális üveglemezekkel, de igencsak jó opciónak mondható a polikarbonát alapanyagú fedél is. Az esőtől való védelem mellett, a kiváló minőségű és legalább 16 mm-nél vastagabb légkamrás és víztiszta polikarbonát lemezek a hőszigetelésben is jelentős mértékben kiveszik a részüket, valamint az UV-sugárzástól is hatékonyan védenek.

Van olyan kivitelezés is, amelyiknek csak az egyik oldala veri vissza a káros sugarakat, de található olyan is, amelynek mindkét oldala képes ezt a funkciót ellátni. Az infrasugarakat kizáró darabok általában zöld vagy fehér, opálos színűek, a fényt áteresztik, de átlátni nem lehet rajtuk. A hőátbocsájtási tényező precízen mérhető. A vastagabb polikarbonát panelek a felsorolt tulajdonságokon kívül, kifejezetten jól bírják a hóréteg és szél terheléseit is.