A luffa szivacs hihetetlen előnyei

luffa szivacs

Modern világunkban számos olyan megoldás létezik a háztartásokban, amelyek nemcsak a pénztárcáknak kedvező, de a környezetvédelemnek is. A házimunkák közül sok kevésbé kedvelt feladat van, de a mosogatás szó hallatára sokan megborzonganak.

Azonban a teljesen természetes luffa szivacs ezt a megvetett munkát is megszépíti számunkra. A luffa tökből készült szivacs varrással megerősített széleinek köszönhetően, tökéletesen kézre esik a használata. Műanyag társaival szemben, a luffa szivacs hihetetlenül hosszú életű. Nem kell attól tartani, hogy néhány használat után darabjaira morzsolódik. Elhasználódása után pedig mehet a komposztra hiszen teljes mértékben lebomlik.

Nem termel vele felesleges hulladékot a háztartás. A luffa szivacs felülete a bevizezés után szépen megpuhul. Így akár a legérzékenyebb teflon bevonatú edények esetében is probléma nélkül használható, hihetetlen tisztaságot hagyva maga után. Könnyen kiöblíthető a szivacsból a makacs zsír is. A teljes tisztaságért mosogatógépben is kitisztítható.