Minek köszönheti a sikerét ez a McKenzie gyógytorna-rendelő Budapesten?

Gyógytornászom McKenzie gyógytorna-rendelő

Akiknek szükségük van a McKenzie terápiára, egy olyan rendelőt szeretnének találni, ahol a szakemberek pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen gyakorlatokra van szüksége az illető személynek, hogy ismét jobban érezze magát. A Gyógytornászom McKenzie gyógytorna-rendelő (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.) oldalán több pozitív visszajelzést is lehet olvasni.

Egyáltalán nem meglepő, ugyanis az itt dolgozó gyógytornászok szakavatottak, tapasztaltak és mindig arra törekszenek, hogy fejlesszék magukat. Habár kétségtelen, hogy a McKenzie terápia nagyon népszerű és sokaknak segített, még mindig rengeteg tévhit övezi. Sokan hiszik azt, hogy a módszer csakis gerincbántalmak esetén válik be.

Pedig az igazság az, hogy a gyakorlatok a végtagokat érintő panaszok esetén is alkalmazhatóak. Érthető is, hogy nem csupán a gerincen segíthet, hiszen a terápia alapja, hogy a fájdalom összefügg a hétköznapi mozgással, a rossz testtartással. Ebből fakadóan mindenféle ízületre és izomra vonatkoztatható, de ehhez szükséges megismerni a tulajdonságait, felépítését és működését.

Még mindig él az a tévhit, amit a gyogytornaszom.hu iránt érdeklődők gyakran emlegetnek a gyógytornászoknak, hogy a McKenzie terápia során elmarad a manuálterápia használata. A terápia középpontjában az oktatás és az önterápia áll. Így a beteg otthon, gyógytornász segítsége nélkül is képes kezelni a panaszait.

A mobilizáció és a manipuláció azonban mind részei az erőkifejtési fokozatoknak. Ha úgy érzi egy fizioterapeuta, akkor a vizsgálat és a kezelések során bizony szóba jöhet a manuálterápia is. Amit egyesek még gyakran emlegetnek, hogy a McKenzie torna nem más, mint egy extenziós gyakorlatokból álló módszer.

Az igazság az, hogy a McKenzie nem sablonos mozdulatsorokra és gyakorlatokra épül. De tény, hogy mivel sok ember a rossz testtartás miatt szorul egy gyógytornász segítségére, ezért sokszor a homorítás jelenti a panaszokat enyhítő irányt. Az extenzióra épülő kezelés nagyon sok embernek segít, de nem mindenkinél jelenti ez a regenerálódást, a jólétet garantáló irányt.