Zacskók, a mindennapi életünk részei

zacskó
zacskó
Papírzacskó

Haladni kell a korral! Manapság egyre több szó esik a műanyag zacskók természetre gyakorolt káros hatásáról. A pár évtizeddel ezelőtt újdonságként megjelent nejlonzacskók szinte berobbantak a mindennapjainkba, eljutottak a világ minden tájára. Lassan elfelejtettük használni a vászon bevásárló táskáinkat, mert minden üzletben, piacon ingyen pakolhattuk zacskókba a vásárolt termékeket.

Aztán néhány éve a természetvédők felhívták a figyelmünket arra, hogy ezek nagyon sokára fognak lebomlani a természetben. Így manapság a műanyag zacskókat egyre inkább felváltják a papír, illetve az újrahasznosított és a természetben lebomló anyagból gyártott társaik.

Ha teheti, válasszon utóbbiak közül, illetve vegye elő a vászontáskáit! Lehet, hogy egy kis odafigyelést kíván, hogy ne felejtsük otthon vászon a bevásárlószatyrunkat, de ezt is meg lehet szokni. Időnként kimosva sok évig használhatók és erősebbek is, mint vékony műanyagok zacskók. Gondoljunk kicsit a környezetünkre, és ne csak a magunk kényelmére!