Whey protein – a tiszta tápanyag

whey protein
whey protein
Whey protein

A tejre a legtöbben kiváló tápanyag- és fehérjeforrásként tekintünk. Az igazság viszont az, hogy rendszeres, nagymennyiségű fogyasztásának vannak hátrányai. A speciális gyártási folyamatoknak köszönhetően, a whey protein valóban remek összetételével kiküszöböli ezeket a hátulütőket. Első lépésként a tejsavóból eltávolítják a felesleges alkotóelemeket, majd a tisztított termékből szárítás útján kinyerik a fehérjét.

Ennél léteznek bonyolultabb megoldások is, azonban a lényeg minden esetben ugyanaz. A nehezen emészthető laktóztól, illetve a káros zsíroktól és egyéb szennyeződésektől megszabadítva a savót, kinyerik a szervezetnek oly értékes whey protein jelentős részét.

Ez a módszer forradalminak számított a maga idejében, tekintve, hogy a segítségével nagymennyiségben juthatunk hozzá igen magas tisztaságú tápanyaghoz. Ráadásul a tejsavófehérje több szempontból is különleges. Jótékony hatással van az izomnövekedésre és a máj működésére, de csökkenti a vérnyomást és a fizikai teljesítőképességet is növeli.