Plasztikai sebészet – Továbbra is a mellnagyobbítás a legnépszerűbb eljárás?

plasztikai sebészet
plasztikai sebészet
Plasztikai sebészet

Világszerte népszerűek a különféle esztétikai műtétek, amelyeket a legtöbben a csinos kinézet érdekében, mások az egészségük megőrzése céljából végeztetnek el. A mellnagyobbítás a plasztikai sebészet egyik legismertebb területe. A hölgyek mindig kerek, szép mellekre vágynak, de ezekkel nem mindenkit ajándékoz meg a természet. Mellnagyobbítás során a szakorvos implantátumot ültet be, amit ajánlott nagyon gondosan kiválasztani. Például a vékony testalkatú, sovány nőknek a csepp formájú implantátum a megfelelő, bár ennél az elfordulás esélye még a jól tapadó, érdesített felszín mellett is viszonylag nagy.

Többféle mellimplantátum beültetésével végezhető mellnagyobbítás. Ezek közül az alakjuk szerint választható a Mentor kerek és a csepp formájú. Felszín szerint van sima és textúrált, vagyis érdes felületű, anyag alapján pedig a szilikon továbbfejlesztett változata, a kohezív gél implantátum. Magyarországon 2019-től elérhető egy könnyített mellimplantátum típus is.

Minden esetben a páciens dönt arról, hogy milyet akar, természetesen a plasztikai sebész segítségével. A behelyezés is többféle módszerrel végezhető, alkati adottságoktól függően, izom alá vagy fölé javasolt. Az eljárás nem pusztán a keblek méretének növelésére való, hanem a kicsi vagy kissé megereszkedett mellek formázására is alkalmazható. Ebben az esetben a beavatkozás után dúsabb, arányosabb, formásabb és feszesebb keblek mutatkoznak meg.

A drfalus.hu portálon minden információ elolvasható a mellnagyobbítás eljárásáról, amiből megtudhatjuk, hogy milyen vizsgálatokra van szükségünk a beavatkozás előtt és a leírás alapján könnyebben kiválaszthatjuk a mellimplantátumot is. Bár minden műtét jár bizonyos fokú kockázattal, a mellnagyobbítás rizikója mégis minimális, csak nagyon ritkán alakul ki szövődmény. Viszont számos előnye van ennek az operációnak, mint a szép forma, a nőies megjelenés, ami magával hozza a sikert is a magánéletben. A nagyobb önbizalom hozzájárulhat a munkahelyi elismeréshez is, előléptetést hozhat.