Változatos játékok kicsiknek

Logikai játék nagyobbaknak
Logikai játék nagyobbaknak

A kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak való játékokat korosztályonként válogattuk szét, mert úgy véltük, hogy ezzel segítünk egy kicsit eligazodni a válogatás közben. Az egészen kicsi gyerekeknek általában ügyességi játékokat terveznek, hiszen számukra az a fontos, hogy felismerjék a formákat, színeket és a finom mozgások kialakuljanak.

A játékok kicsiknek, kockák, építők egymásba rakható színes játékok. Ennél a korosztálynál fontos, hogy az egyes darabokat ne tudják lenyelni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a kicsi gyerekek mindent a szájukba vesznek és megrágnak.

Igyekszünk megbízható gyártóktól vásárolni, hiszen az is fontos, hogy a festékek és az alapanyagok ne legyenek egészségre ártalmasak. Mivel a kisgyerekeknek nem lehet megmagyarázni, hogy a játékok kicsiknek nem szájba valók.

Ebben az ösztönös időszakban még az értelem nincs azon a szinten, hogy ezt felfogják. Ezért kell a felnőtteknek résen lenniük, hogy mi történik a picivel. Mindenhol, ahol a játékok kicsiknek megjelennek, azt is feltüntettük, hogy milyen gyorsan tudjuk szállítani.