A szaunázás mérvadó az egészség és szépség fenntartásában

A szaunázás, mint szépségápolás
A szaunázás, mint szépségápolás

A hő az egyik leginkább megfelelő módja a bőrápolásnak és a kínzó fájdalom enyhítésének. A szaunázás által olyan melegben fürödhet a testünk, aminek hatására egy úgynevezett mesterséges láz jön létre. Ettől nem kell megijedni, nem hagyományos láz, ami a betegség jelzője, hanem sokkal inkább jótékony benyomással van az egész szervezetre.

A magas hő hatására, a testünk verejtékezni kezd, ami több dologban is segíthet, például a káros anyagok ezáltal könnyedén távoznak. Megkönnyíti a testsúly csökkentését, ami azt jelenti, hogy a 30 perces szaunázás során, akár több száz kalóriától lehet megszabadulni.

Ha nyílt sebei vannak, erre is megoldást nyújthat, hiszen a hő hatására a hegek képesek gyorsabban összeforrni. A fájdalmak csillapításában is hasznos, különösképpen ajánlott a hölgyeknek, a menstruációs napokon. Félreteheti a drága kozmetikai termékeit, hiszen a kellemes szaunázás által, látható hatást ér el, a bőr feszesebb, rugalmasabb lesz, de a ráncok és narancsbőr elleni harcban is jó ellenszer.