A torx kulcs számos előnye

Torx kulcs

Amikor valaki összeszerel valamit, érdemes azt olyan eszközökkel, főleg csavarokkal tenni, amelyek könnyű szétszerelhetőséget nyújtanak a későbbiekben. A torx kulcs nem hiányozhat egyetlen szerszámosládából sem.

Általa nagyon könnyű bánni a hozzá megfelelő csavarokkal. De miért is jók az ilyen fajta csavarok? A fejük valamivel kisebb és sokkal dekoratívabb megjelenésű a hagyományos darabokénál. A kialakítás miatt még esetleges rozsdásodás után is van esély a fellazításra. Az ilyen csavarok feje mágneses, ezért az nem esik ki a szerszámból. Ez rendkívül hasznos tud lenni, ha csak egy kézzel tudja a műveletet végezni.

A torx kulcs egy olyan szerszám, amely olyan belső nyílású csavarok szerelésére alkalmas, amelyeknek a feje hatszögletű lyukkal rendelkezik. Nagy előnye az eszköznek, hogy az alkalmazható nyomatékot csak a kellék hossza és vastagsága határozza meg. A furatos típusok normál, valamint nyelezett kivitelben, hobbi és profi minőségben is széles választékban kaphatók. Kisméretű csavaroknál is alkalmazható.