Szakállápolás: mire kell figyelni nyáron?

szakállápolás
szakállápolás
Szakállápolás

A stílusos megjelenésnek több módja létezik. Ezekre megéri kellően odafigyelni abban az esetben, ha az ápolt külső bizonyos helyzetekben magasabb elvárás. Ezt életvitel, munkakör egyaránt meghatározza. Az, aki otthonról dolgozik a hét nagyobb részében és csak alkalomadtán mozdul ki a lakásból, akkor is főleg a legfontosabb alapanyagok beszerzése érdekében, valahol érthető, ha nem annyira igényesen állítja be a frizuráját, választja ki a ruháit, hiszen amikor csak lehet, kerüli az interakciókat.

Természetesen ettől még valaki igyekezhet megfelelni a saját igényének, de belátható, hogy ilyenkor inkább a lustaság és a „jól van az úgy” megítélés győz. Az arcszőrzet igen kifejező, de ha védjegyé akarja valaki alakítani, akkor bizony törődni kell vele. Ha fontos számodra a megfelelő szakállápolás, akkor nyáron több dologra is érdemes figyelned. A meleg hónapok olykor nagyobb kihívást jelentenek, mint a téliek. A hideg évszakban egyértelműen pozitív, ha valami pluszba melegíti az arcot, de ez a tavasz beköszöntésével változhat.

Szerencsére, minimális ápolás mellett elérhető, hogy a szakáll jól szellőzzön és így nem fog gondot jelenteni. Ehhez szükség van egy gyakran bevetett fésűre, kefére. A gubancok kifésülése után, az esztétikai látvány is sokkal jobb, valamint a kosz sem fog annyira gyorsan felhalmozódni a szőrszálak között. A kefélés fontos, de nem elég. A túl gyakori mosás károsító lehet, ezért érdemes heti 2-3 alkalomra redukálni. A megfelelő olaj használatával jelentősen erősíthetőek a szálak és kitolható az élettartamuk, valamint megelőzhető a töredezésük.

Balzsamot és éjszakára speciális szakállvajat ajánlott alkalmazni. A plusz szőrzet tehát figyelmet igényel, cserébe viszont sajátos külsőt biztosít. Ökölszabályként elmondható, hogy minél nagyobb a szakáll, annál több törődést igényel, de a befektetett energia biztosan megtérül. Sokféle fazon hozható ki belőle, amit egy ügyes barber segítségével valóban személyre szabott stílussá lehet formálni. A weboldalon további hasznos tippek érhetőek el, valamint időpont foglalható a szakálligazítás, festés érdekében.