Mosogatógép tisztítása ecettel, szódabikarbónával

mosogatógép tisztítása

A mosogatógép sok háziasszony kedvence, ráadásul a használatával kevesebb vizet, energiát használunk. Mint minden gép, ez is igényel karbantartást, ami a tisztításnál kezdődik. A mosogatógép tisztítása ecettel egyáltalán nem költséges dolog, házilag is megoldható, a gép hosszú távú jó működéséhez pedig nagyon sokat hozzátesz. A mester így nagyon ritka vendég lesz nálunk és nekünk sem kell jó ideig az üzletbe látogatni. Rendszeresen elvégezve a szennyeződés is kevesebb lesz. Ha 2-3 havonta listára kerül ez a feladat, a berendezés nagyon hálás lesz, nekünk pedig biztosan könnyebb lesz a dolgunk, mintha csak évente ejtenénk meg egy ilyen folyamatot. A mosogatógép tisztítása a legolcsóbb anyagokkal is elvégezhető. Szórjunk szódabikarbónát a gép aljába, a felső kosárba pedig helyezzünk egy edényt 2-3 dl ecettel, majd kapcsoljuk be a legnagyobb hőfokot. Szükség szerint a kosarakat, szórókarokat, a szűrőt is tisztítsuk meg egy kefével és a már említett varázsszerekkel. A végeredmény magáért fog beszélni!

A mosogatógép tisztítása ecettel is eredményes

Amikor annyi minden áll rendelkezésre a boltok polcain, akkor is érdemes a vegyszerekkel csínján bánni. A mosogatógép tisztítása ecettel kiváló és sikeres lehet, azonban nem árthat pár egyszerű alapszabályt betartani. Az ecet köztudottan remekül oldja a szennyeződéseket, valamint a lerakódásokat is, így a mosogatógép belseje és tálcája sem kivétel ez alól. Elsőként a szűrők kitakarítása kell következzen, majd a tisztítás és az alapos áttörlés. A mosogatógép tisztítása ecettel úgy történik, hogy 1 nagy kanál szódabikarbónát szükséges még hozzáadni, illetve némi vizet. A beöntött elegyet pedig a leghosszabb programon érdemes elindítani, így a végeredmény egy csillogó és makulátlanul tiszta mosogatógép lesz.

Lehetséges a villanytűzhely tisztítása házilag is?

A háztartási gépek egy bizonyos idő után ugyanúgy el tudnak koszolódni, mint az egyszerű használati tárgyak. A villanytűzhely tisztítása házilag sem nagy ördöngösség, csak pár lépés szükséges a sikerhez. Az elektromos tűzhely, a gázzal ellentétben, egy sima felületet mutat, ezért jóval egyszerűbb a letakarítása. Természetesen ennek is vannak aranyszabályai, amikre ügyelni kell. Maró és rendkívül savas vegyszerekkel itt sem érdemes próbálkozni, hiszen gyorsan kárt tehetnek a kerámialapban. Azonban, a már jól bevált ecet és szódabikarbóna együttes használata remek eredményt adhat. A villanytűzhely tisztítása házilag, a még frissen lerakódott szennyeződéseknél egy nedves szivacs segítségével is megoldható. A lényeg, hogy nem ajánlott sokáig várni a takarítással.

Az akril kád tisztítása házilag sem lehetetlen!

A fürdőszoba alapos tisztásának fontosságát nem kell senkinek bővebben bemutatni, de azért ezen a területen is akad egy-két fontos praktika. Az akril kád tisztítása házilag is megvalósítható, de tudni kell az alapokat. Az akril kádról köztudott, hogy jól bírja a strapát, de mégis oda kell figyelni a tisztítására. Ügyelni kell arra, hogy ne legyen karcos, hiszen az nemcsak esztétikailag mutat rosszul, hanem későbbi repedésekhez is könnyedén vezethet. Az akril kád tisztítása házilag elérhető módszerekkel talán a legegyszerűbb. Az ecet itt is komoly szerepet kaphat, ugyanis nem kimondottan maró hatású, mégis remekül eltávolítja a vízkövet. Egyéb hasonló típusokkal is lehet próbálkozni, az almaecet is bevált tipp, ami még illatban is kellemesebb utóhatást ad.

A WC vízkőoldó házilag is előállítható

Manapság, a megfelelő ár-érték arány megtalálása nem olyan egyszerű feladat, mint évekkel ezelőtt. Ezért is egyre többen törekednek az otthoni praktikák elsajátításra és bevetésére, így a WC vízkőoldó házilag is megvalósítható. A makacsabb és komolyabb lerakódások ellen, ebben az esetben is a már jól ismert ecetet fogjuk segítségül hívni, némi extra hozzávalóval együtt. Érdemes 1 kanál háztartási sót hozzáadni, valamint a sima ecet helyett, akár a kellemesebb illatú almaecetet is lehet használni. A WC vízkőoldó házilag egyik alapeleme, hogy fel legyen melegítve, majd ezt követően kerüljön felhasználásra. A citrom vagy a levendula olaj is hatásos lehet, persze nemcsak az illatok területén, hanem a vízkő ellen is.