Shenmen piercing – A leggyakoribb kérdések és válaszok

Medical Piercing

A hagyományos orvosláson kívül, a különböző függőségek leküzdésben az olyan alternatív módszerek is rendkívül hatékony segítséget nyújthatnak, mint az egészségügyi piercingek. A Medical Piercing weboldalán még bővebben olvashatsz a Shenmen piercing kezelés menetéről. A piercingek ugyanis nemcsak mint divatékszerek, de az akupunktúrás orvoslás alapjait alkalmazva, orvosi segédeszközök is lehetnek, amennyiben kihasználjuk a pozitív hatásukat.

A módszer lényege a fül bizonyos pontjainak folyamatos ingerlése, ami az ősi kínai akupunktúrás orvosláson alapul. A külső fül területén elhelyezkedő öt pont (NADA pont) együttes stimulálása a szervezet egészére jótékony hatással van, beindítja az öngyógyító folyamatokat és segíti a belső szervek egyensúlyban történő működését.

A Migrén piercing alkalmazása az elsődleges fejfájások esetén lehet eredményes és hatékony, míg a Shenmen piercing a különböző pszichoszomatikus tünetek enyhítésében játszik fontos szerepet. Kiegészítő kezelés lehet szorongás, pánik, depresszió, alvászavar, fülzúgás és allergia esetén is.

A Shenmen piercing a gyógyszeres kezelés mellett, nagy hatékonysággal segíthet a különböző függőségek esetén is, jelentősen csökkentve a tüneteket. A fül külső felületén található Shenmen pont ingerlése a szervezet egészére pozitív hatással lehet, ezért többféle panasz kezelésére kiegészítő eljárásként alkalmazzák.

Alapvetően a vegetatív idegrendszerre gyakorolt pozitív hatásának köszönhetően érhető el a páciens nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb állapota, amellett, hogy a különböző, például migrénes fejfájás leküzdésében is hatásosnak mutatkozik. Rendkívül hatékonyan alkalmazzák például a dohányzásról való leszokásban, azáltal, hogy azt a pontot ingerli, amely nyugtatja az elmét, csökkenti a szorongást, így segít leküzdeni a stresszt.

A Shenmen piercing behelyezését követően ez a nyugodt és relaxált állapot segít az alvászavarok javításában, nyugodtabb, minőségibb alvási ciklust eredményezve. A migrénes fejfájás sikeres legyőzésében számos esetben a Migrén piercing és a Shenmen piercing együttes alkalmazásával érhető el gyors eredmény.