Mit takar a modern üvegfestészet?

modern üvegfestészet
modern üvegfestészet
Modern üvegfestészet

Napjaink rohanó világában mindenkinek szüksége van a lazításra és valamilyen formában a feltöltődésre. Embere válogatja, hogy kinek mi jön be, mit szeret, mit érez a magáénak. A festésben sokan lelik örömüket, hiszen annyira változatos, hogy bárki talál olyan technikát, amit szívesen alkalmazna. A modern üvegfestészet viszonylag új ebben az ágazatban.

Mit takar ez a szókapcsolat? Olyan alapanyagokat, amit eddig nem vagy csak elvétve használtak. Különféle festékek vannak, mint a víz-, olaj-, tempera, akril, gyantaalapú és megszületett a modern üvegfestészet alapanyaga is. Ez az alkoholbázisú festék, amit üvegfelületekre fejlesztettek ki.

Sok festett üveget lehet látni, amit Tiffany technikával alkottak, sőt, a templomok ablakain a fantasztikus ólomüvegek is csodálatra méltóak. Viszont, a modern üvegfestészet alkoholbázisú festékeket használ, amit nem kell égetni, ugyanis száradás után vízállóvá válik. Gyönyörű színekkel kényeztetik a festeni vágyó személyeket a gyártók, amivel öröm alkotni.