Utazás Görögországba: busszal, autóval, vagy repülővel éri meg inkább?

Euro Travel
Euro Travel
Euro Travel

A gyakran szürke hétköznapokban előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor azt érzi az ember, hogy nincs tovább. A pihenésre mindenkinek szüksége van, hiszen miért történjen az állandó rohanás és küzdés, ha nem lehet élvezni annak a gyümölcsét bizonyos időközönként? Már csak az a kérdés marad hátra, hogy pontosan hol szeretnél feltöltődni megújult energiával? Magyarország csodás kis ékszerdoboz, amit sokan meglátogatnak, de van még számos olyan hely Európában, ami méltán bakancslistás.

Ha tengerpart, akkor a legtöbben Horvátországot választják, pedig nincs sokkal messzebb Görögország sem. A mediterrán klíma vonzza ide a látogatókat minden évben. A környék nagyon egzotikus, tele van szigetcsoportokkal, remek búvárhelyekkel, gazdag élővilággal. Az igények maximálisan kielégíthetőek, függetlenül attól, hogy valaki egész nap csak a strandon akar napozni vagy kíváncsi a kulturális örökségekre, amiknek majdnem végtelen a száma. Ókori történelmi szempontból mérhetetlenül gazdag területről van szó, ahol a mítoszok és hősök egymást termelték ki az évezredek alatt.

De miképpen lehet költséghatékonyan eljutni ide? Az Euro Travel szerint Görögország 2023-ban is népszerű úticél lesz. Ennél fogva többféle járat indul, legyen az busz, repülő, esetenként vonat. Mivel adott a szárazföldi összeköttetés, még személyautóval is célpont lehet az ország. Mivel éri meg leginkább? Ez általában helyzettől függ. Aki szeret vezetni és ezt az élményt sem hagyná ki a nyaralásból, bátran pattanjon autóba és vágjon neki!

Amennyiben van kellemes társaság, akkor a hosszú buszozás sem fog kihívást jelenteni, hiszen gyorsan elrepül az idő és minden perc örömökben gazdag lesz. Ellenben, ha cél a minél gyorsabb megérkezés, akkor marad a repülő. A költségek is lehetnek változóak, de ez többnyire nem mérvadó, mert baráti összegért megúszható az út, függetlenül az utazás módjától. Mielőtt bepakolnád a bőröndöt, foglalj biztos szállást, ahol több hetet eltölthetsz. A kedvelt üdülőközpontok a szárazföldön és a szigeteken egyaránt várják a látogatókat.