Milyen időközönként ajánlott a klíma tisztítás Budapesten?

klíma tisztítás budapest

A légkondicionáló szűrőjének rendszeres karbantartása biztosítja a berendezés megfelelő működését és az alacsony energiaszámlákat. Ez olyan feladat, amiről sok lakástulajdonos hónapokig megfeledkezik, ami növelheti a rezsiköltségeket és potenciálisan hozzájárulhat más karbantartási problémákhoz. A rendszeres időközönként megejtett klíma tisztítás Budapest minden háztartásának ajánlott. Egyes légszűrők esetében általános szabály, hogy a szűrőt 90 naponként tisztítani kell.

Ahogy a szűrő egyre több szennyeződést, port és allergént vesz fel a levegőből, úgy csökken a hatékonysága. Az asztmás vagy allergiás emberek sokkal érzékenyebbek a levegőben lévő részecskékre, mint azok, akiknek nincs asztmájuk. Ha az otthonában van asztmás vagy allergiás személy, a legjobb beltéri levegőminőség biztosítása érdekében, a klíma tisztítás Budapesten legalább 6 hetente tanácsos. A szűrő mosásának ciklusát az otthonon belüli vagy kívüli levegő is befolyásolja. Például a háziállatok vagy a rossz levegőminőség miatt, a klíma tisztítás Budapesten gyakrabban kell megtörténjen.

Jutányosnak mondhatóak az inverteres klíma árak

Napjainkban, a légszennyezés és a károsanyag kibocsátás miatt, a légkondicionálók nemcsak a hőmérsékletet szabályozzák a lakók igényeinek megfelelően, hanem légszűrő és légtisztító funkcióval is rendelkezhetnek. Az ilyen inverteres klíma ár a rendelkezésre álló funkcióktól függően változik. A készülék másik előnye, hogy képes ionizálni a levegőt. Ez a funkció egyelőre csak a prémiumkategóriás légkondicionáló modellekben érhető el, de jelentősen javítja a körülményeket azokban a helyiségekben, ahol elhelyezik.

Az ionizálásra is képes inverteres klíma ár a nagyobb költségvetéssel bíró ingatlantulajdonosoknak megfizethető. Azonban a légkondicionálók elsődleges célja és egyben az ilyen készülék megvásárlása, beszerelése mellett szóló érv továbbra is a levegő hőmérsékletének és páratartalmának szabályozása. A nyári hőségben ez 23-26 fokos hőmérsékletet és 40-60%-os páratartalmat jelent. Az általunk kínált inverteres klíma ár kedvező, a készülékek pedig hosszú élettartamúak, problémamentes és csendes működésűek.