Mikor telepíthető a lábazati betonelem?

lábazati betonelem
lábazati betonelem
Lábazati betonelem

A kerítések telepítése egy igen aprólékos feladat, főleg abban az esetben, ha kellően tartós eredményt akarunk elérni. A folyamat általában a tartóoszlopok lerakásával kezdődik, majd a lábazati betonelem kerül a helyére. Ezek az egységek ugyanakkor utólag is lerakhatóak, bár az nagyobb energia befektetéssel járhat. Természetesen sokan járnak úgy, hogy kihagyják ezt a részt és utólag kapnak észbe. Több okból sem szerencsés, ha a kerítés alja közvetlenül a földdel találkozik. Ennek az egyik oka, hogy a vad- vagy kóbor állatok könnyedén beszökhetnek a telekre, esetleg a kedvencek kimennek.

A lábazati betonelem telepítése komoly akadályt jelent ilyen téren. A földbe süllyesztett masszív szerkezeti elemek olyan védvonalat képeznek, amivel maga a rendszer is nagyobb stabilitásra tesz szert. A lábazati betonelem tehát remek befektetésnek számít, főleg akkor, ha hosszútávon gondolkodunk. A keritesrendszerek.hu weboldalon kifejezetten kedvező áron és többféle kiszerelésben juthatunk hozzá az előre gyártott termékekhez, így nem kell foglalkozni azok helyben való megöntésével.

Könnyen telepíthető fa oszlop

Amikor gyorsan szükségessé válik egy időszakos kerítés lefektetése bármilyen munkaterületen vagy az állatok tartásához, akkor nincs felesleges idő tartósabb, nehezen telepíthető rendszerekben gondolkodni. Ilyenkor kerül előtérbe a fa oszlop, mint tartóelem. Amikor költségpazarló lenne és semmi sem indokolja a teljesen beton esetleg fém elválasztó egységek lerakását, akkor a könnyedén mozgatható 7×7 vagy 9×9 oszlopok, esetleg hegyezett karók segítségével nagyon gyorsan jó eredményt lehet elérni. Ezek könnyedén leáshatóak a talajba és már kész is.

A fa oszlop felületéhez egyszerűen hozzárögzíthető csavarral, szeggel a drótkerítés. Ami pedig a nagy mobilitást adja, hogy kényelmesen felszedhetőek, majd arrébb újra lehelyezhetőek. A fa oszlop tartóssággát nagyban meg lehet növelni a megfelelő felületkezeléssel. Ez sok évvel kitolja a szerkezetek élettartamát. A bővítés és alakítás sem fog problémát jelenteni, hiszen mindig rendelhetőek újabb tartóelemek, amelyek az eredeti rendszerhez toldhatóak.