Miért kifizetődő a medence fedés ár szempontjából?

medence fedés ár

A hazánkra jellemző változékony időjárás mellett a kerti medencék használata főként a nyári időszakra korlátozódik. Azonban a medence fedés jelentősen megnöveli a fürdési időszakot, köszönhetően az üvegházhatás kialakulásának, illetve annak, hogy a hűvösebb éjszakák folyamán nem engedi a víz visszahűlését.

A napsütés intenzitásától függően akár növelni is tudja a medence vizének hőmérsékletét, így a medence fedés ár szempontjából igen költséghatékony és környezettudatos fűtési megoldás lehet. A medence fedés másik előnye a vízfelület párolgásának csökkentése, amely szintén igen jelentős költségektől kímélheti meg a tulajdonosokat.

A takarás nélküli medence ugyanis akár napi 1 cm-t is párologhat, ami nemcsak víz pótlás, de vegyszerezés szempontjából sem elhanyagolható tényező. A medence fedés ár szempontjából tehát lényegesen kifizetődő hosszú távú beruházás, amellyel kíméljük a pénztárcánkat, de például a szennyeződésektől is megvédhetjük a vizet.

Minőségi medence építés profiktól

Azok a kerttulajdonosok, akik szívesen időznek a nyári melegben a hűs kertben, egy medence adta előnyöket mindennél fontosabbnak tartanak. Legyen szó gyerekek lubickolásáról, felnőtt társaság szórakozásáról, esetleg sportolásáról vagy az idősebbek wellness pihenéséről, a kerti medence nyújtotta lehetőségek tárháza rendkívül széles.

A medence építés tekintetében azonban elsődleges kérdés a minőség. A Magic Pool Kft. által épített monolit vasbeton szerkezetű medencék a magyarországi időjárási viszonyok mellett hosszú évekig megőrzik a kiváló minőségüket és biztosítják a felfrissülést.

A megfelelő technológia ugyanis a medence építés során is kulcsfontosságú a hosszú élettartam szempontjából, hiszen ez a beruházás évekre, évtizedekre szól. A monolit betonmedence építésével 15 évig garantáltan nem lesz semmi dolgunk a rendszeres karbantartáson kívül, amivel jelentős felújítási költségeket spórolhatunk meg. Érdemes tehát a minőségre helyezni a hangsúlyt, ami ez esetben is hosszútávon kifizetődőbb.