Méhviasz felhasználása kulináris célokra

méhviasz gyertya

A méhészeti termékek iránt érdeklődők szeretnék minél jobban kihasználni, ezekben a természetes csodaszerekben rejlő lehetőségeket. Valószínűleg sokuk fejében megfordult már a kérdés, miszerint lehetséges-e a méhviasz felhasználása az ételkészítésben? Bár senkinek nem ajánljuk, hogy kipróbálja a méhviasz gyertya ízét, egy kis rágcsálás nem árthat. Mert igen, az élelmiszeripari méhviaszt meg lehet enni. Sőt, több ételben van benne, mint gondolnánk.

A méhviasz felhasználása a konyhában sem ritka

Sok híres szakács körében egyáltalán nem idegen a méhviasz felhasználása, mert hihetetlenül fényes és finoman mézes árnyalatú. Megtalálható a pulykákra, sonkákra, süteményekre és édességekre kent mázokban. Egyes cukrászok azt állítják, hogy a vékony, ropogós, karamellizált héjba zárt, pudinggal töltött tészta nem lenne igazi, ha nem használnak hagyományos méhviasz-vaj keveréket a forma bevonására, amiben a süteményt sütik.

Mivel a természetes élelmiszerek egyre népszerűbbek, a méhviaszt minden eddiginél több élelmiszerboltban vásárolt mindennapi termék összetevőjeként láthatjuk, a rágógumitól kezdve, az édesgyökéren át a sajtokig.

Próbálja ki Ön is ezt a trendet és vásároljon élelmiszeripari minőségű, ömlesztett méhviaszt, majd használja fel a következő kalandos receptjében! Csak győződjön meg róla, hogy 100%-ban tiszta terméket vesz, amit nem importáltak és nem adtak hozzá káros adalékanyagokat!

Egyes méhviaszoknál előfordulhat, hogy organikusnak címkézik, holott valójában nem azok. Másokat titokban adalékanyagokkal, például paraffinnal dúsítottak, hogy csökkentsék az árát. Ezért csak megbízható helyről szabad vásárolni!

Méhviasz gyertya a belső békéért és relaxációért

Úgy érzi, hogy az agyát összezavarja a temérdek negatív hír, a túl sok információ a közösségi médiában és a zsúfolt időbeosztás? Hallotta, hogy a méhviasz gyertya lángja mellett történő meditáció segíthet? Ez roppant egyszerű pihenési forma, ami megnyugtatja az elmét, miközben arra tanít, hogy egyetlen képre koncentráljon: a gyertya lángjára.

A gyertyameditáció egyre népszerűbb trend és mivel a BeoBee debreceni méhészet gyertyakészítéssel is foglalkozik, ennek ők sem tudnának jobban örülni. Az egyik legjobb dolog az ilyen meditációban az, hogy bárki végezheti. Nem kell tapasztalt meditálónak lenni, mert minden korosztály képviselői hasznosnak találják.

Úgy tartják, hogy számos betegség, fejfájás, álmatlanság és negatív gondolatok elűzésében segít. A fő előnyök azonban a fizikai és mentális ellazulás, valamint a fokozott koncentrációs képesség, mind a meditáció, mind különféle napi feladatok során.

A paraffinhoz képest, a méhviasz gyertya sokkal tovább ég. Az égetése óránként mindössze fillérekbe kerül, így idővel gazdaságosabb is. Bizonyított az a tény is, hogy a paraffin gyertyák mérgezőek, különösen az illatosított változatok. A 100%-os tisztaságú méhviasz gyertya ezzel szemben égetéskor negatív ionokat bocsát ki, ezek megtisztíthatják és javíthatják a levegő minőségét, miközben hozzájárulnak a pozitív energia áramlásához. Néhány méhviasz olyan tiszta, hogy akár meg is lehet enni.

A méhviasz gyertya öröm a testnek és léleknek

Érdemes magunkat olyan használati tárgyakkal körülvenni, amelyek az egészségünkre is pozitív hatást gyakorolnak. A méhviasz gyertya a meleg színével, édeskés illatával nemcsak gyönyörű dísze az otthonnak, irodának, hanem az egészséget védő eleme is. Egy méhviaszból készült gyertya ugyanis légfertőtlenítő, csíraölő, nyugtató hatással van az emberre, továbbá pozitívan hat van a légzőszervekre is.

Az allergiás, asztmás tünetek enyhítésére egyenesen kiváló, így az érzékenyebb légzőszervekkel rendelkezők is nyugodtan tarthatnak ilyesmit a környezetükben. A beobee.hu webáruházban megtalálható teljesen természetes anyagú méhviasz gyertya pamut kanóccal készül, nem csöpög, pici füsttel ég és nem tartalmaz paraffint, káros anyagokat, mint a hagyományos gyertyák.

A méhviasz gyertya ugyanakkor gazdaságos is, mivel a legmagasabb olvadásponttal rendelkezik. Csodálatos hangulatot teremt a környezetének, varázslatos fénye, mézes illata nyugtatóan hat testre és lélekre egyaránt. Ajándéknak is remek ötlet.