Az acélbetétes bakancs meg kell feleljen a szabványoknak!

acélbetétes bakancs

Bizonyos munkahelyeken vannak olyan munkavédelmi szabványok, amelyeket be kell tartani. Nem maradhat el az acélbetétes bakancs azon munkahelyekről, ahol az előírás megköveteli ezt. Ott van például az építkezés, a különböző raktárak, a szakipari munkák, valamint a favágás. Mindegyiknél komoly szerszámokkal dolgoznak, valamint olyan fizikai munkát végeznek, ahol egy véletlen baleset könnyedén megeshet. Pontosan ez kerülhető el az acélbetétes bakancs segítségével, ami megvédi a lábfejet.

A talp csúszásmentes, így alapból kizárható az elcsúszás lehetősége. Az orr része, ahogy a nevében is szerepel, acéllal van ellátva, így bármi is essen a lábfejre, azt nem roncsolja. A cipőn meglehet, hogy karcolást fog ejteni az adott szerszám, azonban az ember épségét sikeresen megóvja. Ez a legfontosabb, hiszen a munkaadó és a munkavezető felelősséggel tartozik az alkalmazottak épségéért. Pontosan ezért kell ellátni őket acélbetétes bakancsokkal. Ha egyéni vállalkozóként dolgozik, akkor saját maga kell beszerezze ezen terméket.

Pánikra semmi ok, ugyanis vannak olyan szaküzletek, ahonnan ezek megvásárolhatóak. Sőt, még csak nem is kell ellátogatnia az üzletbe, mert az Euronorm honlapján megtalálja a munkavédelmi bakancs több változatát. Ezáltal lehetősége van, hogy kiválassza az Önnek megfelelő típust. Változó a szín, a méret, az anyag, valamint a forma is. Mindegyik munkaterületre más-más típus javasolt, így érdemes szem előtt tartani. Szerencsére minden terméknél találni fog leírást, így könnyedén összehasonlíthatja azokat.

A munkavédelmi bakancs ára is fel van tüntetve. Ezáltal kiválaszthatja, hogy melyik felel meg az elvárásainak. A szűrők segítségével eldöntheti, hogy mely tulajdonságokat részesíti előnyben a vásárlás során. Továbbá, nem szabad megfeledkeznie arról, hogy ez egyfajta befektetés, hiszen hosszú éveken keresztül fogja majd használni a munkavédelmi bakancsot. Mivel általában bőrből készül, így azok tartósak és hosszútávon lesz majd a társa a mindennapokban, ráadásul kitűnően szellőzik és kényelmes!