Lényeges az audio kábel színvonala

audio kábel
A KáCsa Audio internetes boltjában számtalan népszerű, a video- és audiotechnikában elengedhetetlen termék megvásárolható. Manapság a hagyományos audio kábel és összekötő vezeték mellett igazán nagy sikernek örvendenek a Hook-up-wire termékek is, főleg a DIY Hi-Fi építők és persze az önkéntes audiofil készülékgyártók körében.
Az úgynevezett belső audio kábel egy olyan jelátviteli eszköz, ami, ahogy a neve is mutatja, az audio szerkezetek belső alkatrészeinek, csatlakozási pontjainak, áramköreinek összekötésére szolgál. Persze erre a célra lehet nyugodtan alkalmazni sima, igazán olcsó fémdrótot is. A tömeggyártásban gyakran választják ezt a költségek csökkentése érdekében. Nem szabad azonban megfeledkezni arról a tényről, hogy a jel útjában található vezetőanyagok tisztasága befolyásolja a hangminőséget.

Ezért is annyira fontos a magas minőségű belső audio kábel, hiszen mégiscsak arról a tartozékról van szó, ami hozzájárul a megfelelő hangminőséghez. Belső kábelből készíthető analóg összekötő vagy akár elektromos tápkábel is. Melyik gyártó termékét éri meg választani? Sokan döntenek a Neotech mellett, aminek az audio kábel produktumai kielégítik a szakemberek és audiofilek igényeit is.

Elengedhetetlen a hálózati tápkábel hatékonysága

Sajnos a legtöbb audio vezeték külső és belső zavarokat is továbbít, aminek az eredménye a jelek torzítása lesz. Az elektromágneses zaj számos aspektusban csökkenti a zenei minőséget. Sokat lehet persze tenni ez ellen a hálózati tápkábel segítségével. A jel torzulásának problémájára már rég felfigyelt a hifi tápkábel nagymestere, a világszinten is ismert LessLoss brand.
Érdekesség, hogy a zavarok döntő többsége nem az elektromos hálózatból, hanem a légkörből származik, például a rádióhullámok miatt. A jó hálózati tápkábel ismérve, képes átengedni a kellően nagy energiát, miközben magas frekvenciás szűrőként is dolgozik, kizárva a zavaró jeleket. Melyik hálózati tápkábel jöhet hát szóba? Érdemes figyelembe venni a kiszemelt produktum vezető anyagát, geometriáját, keresztmetszetét és a szigetelését is.