Hogy tud segíteni az Aviva torna a hormonális egészség fenntartásában?

Aviva torna
Aviva torna
Aviva torna

Napjainkban elég nehéz megtartani a mentális és fizikai egészséget. Már csak azért is, mert az állandó rohanások közepette nem mindig jut idő foglalkozni egyes tünetekkel, amelyeket még időben javasolt kezelni. A hormonális egyensúlyért például már nem kell gyógyszerekhez fordulnia. Az Aviva torna leginkább úgy tud segíteni, hogy támogatja a test öngyógyító folyamatait. Ha még nem hallott erről a módszerről, akkor érdemes utánanéznie.

Vannak olyan mozdulatok, amelyek sikeresen beindítják a szervezetnek az öngyógyító folyamatait, ugyanis hatással vannak a szervek működésének a fokozására. Kevesen tudják, hogy ezeket a gyakorlatokat egy magyar származású fizikoterapeuta fejlesztette ki és manapság már az egész világon alkalmazzák. Kifejezetten a hormonális egyensúlyért felelős, ezért amennyiben nőgyógyászati panaszokban szenved, esetleg a pajzsmirigy okoz néhány gondot, úgy nyugodtan kipróbálhatja ezeket a gyakorlatokat.

A magyar fővárosban lehet jelentkezni olyan tanfolyamra, ahol megtanítják az érdeklődőket a mozdulatokra. Ezt követően pedig lehet azokat alkalmazni az otthonában, valahányszor csak szeretné. Természetesen a rendszeres gyakorlása javasolt, hiszen csakis úgy fog tudni eredményt elérni. Ezt a módszert kifejezetten a hormonális eredetű betegségekre fejlesztették ki, amelyek közé sorolhatunk számos nőgyógyászati panaszt. Elég megemlíteni a meddőséget vagy a rendszertelen menstruálást, amelyek bizony jelentősen megnehezítik a nőknek az életét.

Egy próbát mindenképpen megér ennek a gyakorlatoknak a bevetése, hiszen rengeteg orvos javasolja a gyógyszerek helyett. Mivel a megfelelő szervekre fektetik a hangsúlyt, illetve beindítja a test öngyógyító folyamatait, rövid időn belül tapasztalni fogja az eredményt. Az Aviva módszer serkenti a vérkeringést az adott területen, ezzel pedig sikeresen aktiválnak egyes mirigyeket. Aktiválja a nyirokrendszer keringését, erősíti az izmokat és lassan, de láthatóan csökkenti a nőgyógyászati panaszokat. A lényeg, hogy megfelelően sajátítsa el a mozdulatokat és gyakorolja azokat.