A hidraulika olaj minden téren nélkülözhetetlen

Hidraulika olaj

Különböző rendszereknek biztosítja a megfelelő működést, ezért játszik kiemelkedő szerepet az autó működésében. A hidraulika olaj a felfüggesztés mozgását kalibrálja.

Nagy erőnek van kitéve, viszont a viszkozitását ez sem szabad befolyásolja, ezért készül speciális gyártási technológiával. Mivel rendkívül nagy nyomás nehezedik rá, ezért a hőmérséklet növekedés esetén sem szabad másképp viselkedniük, mert azzal megváltozna az adott alkatrész mozgása, ami károsodást vonhat maga után. A hidraulika olaj a szervokormány működését is megkönnyíti, nélküle elveszne ennek a találmánynak az előnye, amiért alkalmazzák minden autóban.

A fékrendszerek is a hidraulika olaj egyik fajtáját használják arra, hogy a fékpofákat nagy erővel odapréseljék egy kiadós fékezéskor a féktárcsához. Természetesen a felhasználási területüktől függően, számos fajta ismert, de az biztos, hogy a használatuk nélkülözhetetlen a jármű megfelelő működéséhez. A hidraulika olaj nélkül képtelenség lenne megállítani a járműt a baj bekövetkezése előtt.