Házi víztisztítás biztonságosan, egyszerűen

Tiszta víz

A legtöbb helyen ma már vezetékes víz van a házakban. Ahol nem, ott is szükséges lehet a házi víztisztítás. Ezt részben a vezetékes vízben található klór indokolja, másrészt pedig hazánk területén nagyon sok olyan anyag lehet a vízben, amelyiknek nem volna ott a helye.

Ez elsősorban a vízkő, de idetartozik az arzén. főleg az Alföldön, valamint a mangán és a túlzott mennyiségű vas is. Ezenkívül a házi víztisztítás mellett szól az is, hogy a kutak gyakran homokosak, amit ki kell tisztítani valahogy.

Erre a házi víztisztítás olcsóbb és tartósabb megoldást kínál, mint a kutat javítani vagy tisztítani. Ezért döntenek sokan amellett, hogy ezzel a készülékkel oldanak meg egyszerre több dolgot, és élvezik a tiszta víz előnyeit akár iváskor, akár a háztartási gépek részére vagy tisztálkodásra.

A vezetékes vizekben a klór a legnagyobb probléma. Annak ellenére, hogy az ún. megengedett határértéken belül van a mennyisége, mégis sokan vitatják, hogy vajon valóban ez a legmegfelelőbb anyag a tiszta vízhez.