Costa Rica utazás teknősökkel és vulkánnal

Costa Rica utazás

Costa Rica a turisták egyik kedvenc célpontja. Az ország területe nem nagy, de annál inkább bővelkedik látnivalókban. A Costa Rica utazás alkalmával a hűs tengerpart és ínyencségekkel kecsegtető éttermek élvezete mellett, kihagyhatatlanok a múzeumai és nemzeti parkjai is.

A nemzeti múzeumában régi viseleteket, bútorokat és vallási tárgyakat vehetünk szemügyre, míg a Museo del Oro Precolombino-ban arany kincseket, a Museo de Jade-ban pedig a világ legnagyobb jade szobrát tekinthetjük meg. Egy Costa Rica utazás a teknősök szerelmeseinek is vágyálma, ugyanis nemzeti parkjai közül több a páncélos barátaink védett területe.

Legszebb közülük talán a Parque Nacional Tortuguero, ahol zöld tengeri teknősök mellett madarak, majmok és gyíkok „szórakoztatják” a látogatókat. Az ország fő látnivalói közé tartoznak vulkánjai is, például a kúp alakú Arenal, amely ma is aktív. Néha kiömlő lávát is lencsevégre kaphatnak a turisták. Gasztronómiailag Costa Rica nem annyira izgalmas, az ételei egyszerűek. Főként rizs, kukorica és bab szolgál fogásaik alapjául.