Az ideális kültéri terasz árnyékoló véd az esőtől is

kültéri terasz árnyékoló

A teraszbeépítés során nem elegendő a tartókonstrukcióra és a tetőfedés milyenségére összpontosítani abban az esetben, amennyiben fényáteresztő elemekből áll a szerkezet. A kültéri terasz árnyékoló rendszerbe való építése igen jó szolgálatot tehet a melegebb, erősen napsütéses időszakokban, valamint a szomszédok fürkésző tekintete ellen is védelmet nyújt. Többféle lehetőség áll az érdeklődők rendelkezésére ebben a témakörben a teraszepites.net weboldalt fenntartó vállalatban, igény esetén a cég szakértő munkatársai tanáccsal is tudnak szolgálni.

A klasszikus kültéri terasz árnyékoló kategóriában a napellenzők szerepelnek, ezeknek a kivitelezése a rendeltetésüktől függ. A húzózsinóros vagy hevederes változatok ponyvája védelmet nyújt a napsütés mellett, az eső ellen is. A könnyebben kezelhető, távvezérlésű nagyobb modellek leginkább kávézók, éttermek és nagyobb méretű terek esetében ideálisak. A kisebb helyekre elegendő a rugós kültéri terasz árnyékoló beszerzése, ennek méretei korlátozottak, de igen jól és költséghatékonyan működnek.

A télikert árak igen változatosak

A terasz befedése minden esetben más, egyedi kialakítással és személyre szabva történik, mivel a helyszínek eltérnek egymástól. A télikert árak is ennek függvényében alakulnak, számtalan összetevő befolyásolja a végösszeget. Négyzetméterenként általánosságban véve 100-200 ezer Forint közötti költségre kell számítani, de ez felfelé és lefelé is változhat. Meghatározó a profilok anyaga, ami lehet horganyzott acél, műanyag vagy alumínium. A legkiválóbb ár-érték arány ez utóbbi 2 alapanyag kombinálásával érhető el.

A télikert árak tekintetében a tető kialakítása is számottevő, legkevesebbe kerül a klasszikusnak mondható, egy irányba döntött félnyereg forma, ami 3-4 méter kinyúlásig alapáras, ezen felül már drágább lesz. A nyílászárók milyensége és mennyisége is jelentős szempont, a korszerű tolóajtós teraszbeépítés költségesebb, mint a hagyományos ablak vagy ajtó installálása. A télikert árak módosulnak továbbá a szerkezet rögzítésének módjától, a szigetelési képességtől és a világítás előkészítésétől is.