Az Erste Banknál is nyithat lakástakarékot

Erste lakástakarék

Nem árt tisztában lenni minden lehetőséggel annak érdekében, hogyha szeretnénk lakást vásárolni. Mivel nagyon sok buktatóval találhatjuk szembe magunkat, ezért minden adandó alkalmat ki kell használni a célunk elérése érdekében. A bankok számos olyan ajánlattal rukkolnak elő, amelyek nem minden esetben az ügyfelek érdekeit szolgálják, ezért nem csoda, hogy annyian rettegnek például a hitelfelvételtől.

Viszont, az Erste Bank lakástakarék ajánlata igazán jónak számít a többihez képest. Hogyha pontos adatokra vagyunk kíváncsiak, akkor a lakáspénztár kalkulátort kell választanunk ahhoz, hogy megtudjunk minden szükséges információt ezzel kapcsolatban. Természetesen nemcsak egy új vásárlás esetén lehet felhasználni az így félretett összeget. A telekvásárlás is beletartozik ebbe a kategóriába. Ám nincs ez másképp akkor sem, hogyha újítani, bővíteni szeretnénk, esetleg valamit átépíteni.

De azzal is tisztában kell lennünk, hogy az így félretett összeg, mire nem használható fel. Például egy üdülőövezeti ingatlan vásárlása vagy felújítása már nem tartozik bele ebbe a körbe. Legelső sorban ki kell számolnunk, hogy mekkora összeget tudunk félretenni havonta, mert csak így érdemes lakástakarékot nyitni. A megtakarítás mellé hitel is igényelhető, nincs ez másképp az Erste Bank esetében sem.

Viszont ez a választható lehetőségek közé tartozik, ezért nem feltétlenül érdemes minden esetben hitelt felvenni az összegyűjtött összegre. Amennyiben pénzre van szükség a további terveinkhez, akkor ennek sincs semmi akadálya. A lakástakaréknak másik előnye az, hogy a család többi tagja is köthet ilyen szerződést. Tegyük fel, hogy egy családon belül 6 személy él ezzel a lehetőséggel, így havonta mindenki félretehet 6 x 20.000 Ft összeget, amit végül ugyanarra a projektre fordítanak. Az erre fordítható összeg sokkal nagyobb lesz, viszont mindenki csak a maga részét kell félretegye. Hogyha minél nagyobb hozamot szeretnénk összehozni, akkor rövid távú időszakban kell gondolkodnunk. Tehát minél kevesebb idő alatt, minél több pénzt kell félretenni, a nagyobb hozam elérése érdekében.