Az e-commerce szabályozása

Biztonságos az e-commerce
Biztonságos az e-commerce

Az utóbbi években az internet egyre több területen okozott hatalmas változásokat. Először a kommunikációt, majd aztán a kereskedelmet is forradalmasította. Ma már az e-commerce egy igen népszerű formája a vásárlásnak.

A gazdasági jelentősége mellett, kényelmi funkciói miatt is gyorsan népszerűvé vált a vásárlók és árusok körében. A kezdeti bizalmatlanságnak az e-commerce szabályozása vetett végett. Ebben leírják, hogy az elektronikus kereskedelmet folytató vállalkozóknak milyen jogaik és kötelezettségeik vannak, ugyanakkor kitér a vásárlók jogaira és kötelezettségeire is.

Mindkét félt ugyanolyan törvények védik, mint a hagyományos kereskedelmen, így bizalmatlanságra semmi ok, legalábbis nem több mint egy bolti vásárlás során.

Az e-commerce népszerűségét és előnyeit figyelembe véve kijelenthetjük, hogy nagy eséllyel ez a kereskedelmi forma fogja uralni a gazdaságot a jövőben, bár nem kell tartanunk attól, hogy teljes mértékben kiszorítaná a hagyományos üzleteket a piacról. Addig is élvezzük a kényelmes vásárlás előnyeit és takarítsunk meg pénzt az e-commerce segítségével!