Akvárium szettek a víz alatti világ rekonstruálásához

akvárium szett
akvárium szett
Akvárium szett

Ha ezt a szöveget olvassa, akkor azok közé tartozik, akik nem közömbösek az őket körülvevő világ szépségei iránt. Az ilyen emberek előbb-utóbb arra a döntésre jutnak, hogy létrehozzák ennek a lenyűgöző világnak egy részét az otthonukban, így megnyitják az akvárium szett és tartozék webshopok oldalát a keresőjükben. Sokan úgy gondolják, hogy az akvárium egy korlátozott, zárt tér, ami nem adhat különösen színes benyomásokat. De nagyon rövid időn belül eljön az idő, amikor rájönnek, hogy az akvárium szett a saját ízlésük szerint bővíthető.

Mielőtt még észrevennék, a nagy afrikai tavak trópusi halai már el is szaporodnak az otthoni tartályban és rajokban úszó bohóchalakban gyönyörködnek. Ezután megismerkednek a világ különböző részeiről származó csodálatos halakkal és megtudják, hogy melyik fajtáknak van nagyobb szüksége a levegőre, mint a vízre. Ha a halak élőhelyéhez közeli körülményeket szeretne teremteni otthon, vásároljon akvárium szettet a webshopunkból!

Oxigénnel dúsítja a vizet az akvárium levegőztető

Oxigén nélkül nincs élet. A halak is lélegeznek oxigént és nem bírják sokáig nélküle. A levegő nagyon fontos a halak életében. Habár a növények a szén-dioxid elnyelésével oxigént termelnek a víztartályban, de ez a mennyiség talán egy vagy két kicsi halnak elegendő. Ezért a tulajdonosoknak az oxigén ellátásról is gondoskodniuk kell. Erre a célra lett kifejlesztve az akvárium levegőztető. Vannak olyan halfajok, amelyek extra levegő nélkül is képesek élni. Ezeket labirintkopoltyús halaknak nevezik.

Közéjük tartoznak például a gurámifélék, a sziámi harcoshal és a kínai paradicsomhal is. Ők a légköri levegőt a vízfelszínről felfogva lélegzik be. A többieknek további levegőre van szükségük. Ilyenkor jön képbe az akvárium levegőztető. A készülék nemcsak oxigénnel dúsítja a vizet. A folyékony rétegeket keveri, így megakadályozza, hogy a víz tompa legyen, mint a mocsárban. A felszínre emelkedő légbuborékok feloldódnak, gázcserét hozva létre. Egy akváriumi levegőztető a természetnek ezt a szegletét élő, vibráló ökoszisztémává alakítja át.