A varrógép talp megkönnyíti a munkát

varrógép talp

A kiegészítő elsődleges feladata, hogy az összevarrni kívánt szövetrétegeket egymáshoz, valamint a továbbító fogazathoz rögzítse. A varrógép talp ezzel biztosítja a tökéletes varrat kivitelezését. Ezen kívül, más funkciókat is ellát, például hajtásokat rak a felső anyagba és a szélét is behajtja.

Alapvetően két típusa létezik, ami nem más, mint a szárral egybeépített és a pattintós. Az előbb említett variációt csavar segítségével lehet felerősíteni. Sokféle formában kapható, így mielőtt beszerezné, győződjön meg arról, hogy az Ön gépéhez melyik való! A varrógép talp pattintós változata szár nélkül készül. Egyszerűen csak fel kel pattintani a berendezésen található szárra. Ez a felfogatás lehet alacsony, magas vagy speciális. Anyaga szerint készülhet fémből vagy műanyagból.

A fém előnye, hogy tartósabb, a műanyag pedig átlátszó, így jobban láthatja a készülő varratot. A varrógép talp utángyártott variációban is kapható. Ez az alternatíva azoknak előnyös, akik csak nagyon ritkán használják ezt a kiegészítőt.