A téli gumi esetében fontos a jó tapadás

Téli gumi, havas utakra
Téli gumi, havas utakra

A rossz idő közeledésével nem árt, ha mindenre fel vagyunk készülve. A vezetés életünk egyik fontos részévé vált, ezért nélkülözhetetlen benne a biztonság. Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat használjunk.

Most már a téli gumi szerepe jött el. Ez nemcsak azért van kitalálva, hogy a szervizek jól keressenek az ünnepek előtt, hanem a mi biztonságunk is múlhat rajta. Egy nem megfelelő gumival, mondjuk egy nyári szettel a téli hideg és fagyos utakon nagyon veszélyes a közlekedés.

A cégek figyelnek arra, hogy az abroncsok mindig az adott évszaknak megfelelően legyenek kialakítva, hogy megfelelő legyen minden esetben a tapadás és a vezetés, ne csak küzdelem, hanem élmény. A téli gumi kialakításánál kiemelkedő fontosságú a megfelelő tapadás.

Egy hideg és fagyos vagy éppen havas úttest nem olyan, mint a forró aszfalt ezért más szempontokat kell figyelembe venni. Fontos a gumi összetétele és a rajta lévő bordák, lamellák kialakítása, sűrűsége, amelyek kiemelt szerepet töltenek be és nemcsak díszek.