A szénmonoxid érzékelő életet menthet

szénmonoxid érzékelő

Fűtési rendszerünk gyakori ellenőrzése, a megfelelő hatásfok megőrzése mellett, az egészségünk megóvása érdekében is kardinális kérdés. Az esetlegesen bekövetkező tökéletlen égés nyomán felszabaduló mérgező gáz komoly kockázatokkal járhat, ez ellen egy szénmonoxid érzékelő szakszerű használatával is védekezhetünk. Az optimális modell kiválasztásakor törekedjünk a minőségre és a megbízhatóságra! Az eszköz ugyanis önmagában nem egy jelentős tétel, ám baj esetén életmentő lehet, ezért aztán nem szabad rajta spórolni.

Amennyiben bizonytalannak érezzük magunkat, kérjük a szakember segítségét, mivel a szénmonoxid érzékelő típusa mellett, a megfelelő elhelyezése is létfontosságú. A kiemelkedő hatásfok érdekében ügyelni kell a faltól való távolságra és a magasságra egyaránt. Mindenképpen úgy válasszuk meg a helyét, hogy az a nyílászárók legfelső pontja fölött helyezkedjen el és ügyeljünk rá, hogy semmilyen anyag ne akadályozza a szabad légáramlást. Egy szénmonoxid érzékelő ugyanis csak a szükséges körülmények megléte esetén nyújt kellő védelmet. Az üzembe helyezés során érdemes egyúttal egy szobatermosztát felszerelését is fontolóra venni. Ennek nem csupán a fűtési szezonban, hanem a nyári melegben, a lakás hűtése során is nagy hasznát vesszük. Összehangolt, precíz, akár szoftver vezérelte okos rendszer kiépítésekor elengedhetetlen, hogy az egyes helyiségek aktuális hőmérsékletét folyamatosan monitorozzuk. A mai modern, vezeték nélküli szobatermosztát egységek szerencsére könnyedén elhelyezhetők a legideálisabb pontokon.

Ügyeljünk arra, hogy ne legyen közvetlen hőhatásnak kitéve, így nemcsak a fűtőtest, illetve a klímaberendezés, de a nyílásszárók esetében is tartsunk optimális távolságot. A kívánalmaknak leginkább optimális modell kiválasztásában megannyi szempont szerepet kap, így ha biztosra akarunk menni, akkor bízzuk azt hozzáértő fűtésszerelőre! Az előírásoknak megfelelő üzembe helyezés csak az első lépés, hiszen a szobatermosztát pontos beprogramozása legalább ugyanilyen fontos a zavartalan működéshez.