A speciális felépítésű autógumi

A kocsira kell autógumi
A kocsira kell autógumi

Kétségtelen, hogy az abroncs a személygépkocsi egyik legfontosabb része, amelyik főszerepet élvez a jármű és az út közötti kapcsolat megteremtésében és megtartásában egyaránt. Pontosan ezért is tanácsos a megfelelő felépítéssel rendelkező autógumi mellett dönteni, amelyiknek megvannak a legfontosabb alapkomponensei.

Ide tartozik a belső réteg, az a rész, amely az abroncs légzáró, szintetikus gumiborítással rendelkező, a karkasz belsejében lévő, védelmet garantáló rész. Ez a tartozék a tömlő nélküli autógumi esetében a levegő megtartásában veszi ki a szerepét.

Ezen rész mellett igen fontosnak számít a már említett karkasz is, ami nem más, mint egy speciális szövetbetét, amely vékony, párhuzamosan futó, a gumiba ágyazott textilszálakból épül fel. Ezeknek a szálaknak köszönhetően az abroncs váza képes a hihetetlenül erős, nagy nyomásnak is ellenállni. Ha a kiszemelt autógumi négy darabja minőségi módon rendelkezik ezekkel a komponensekkel, akkor az azt jelenti, hogy igenis megéri az abroncsszett megvásárlását lebonyolítani.