A Mezcal Mexikó büszkesége

mezcal

Ez a különlegesség Mexikó szívéből származik és az agávé növényből készül. A Mezcal készítésének hagyománya az őslakos kultúrákra vezethető vissza. Az évszázadok során a technikák tovább fejlődtek, ami az ital népszerűségén nagyot dobott.

A gyártási folyamat alkalmával, az agávét kisütik földalatti kemencékben, aminek köszönhetően jellegzetes, füstös ízvilágot kap. Ezt követően a növényt ledarálják, fermentálják és végül desztillálják. Az ízpalettája rendkívül változatos, így mindenki ráakadhat az ízlésének megfelelő variációra.

A Mezcal az utóbbi években egyre keresettebbé vált világszerte. Manapság már bárokban és éttermekben is felszolgálják, a vendégek nagy örömére. Nagyon sokan értékelik az autentikus karakterét.

A füstös, édes és növényi jegyek egyedülálló ízélményt nyújtanak, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy ez a nedű egyre több rajongót szerez világszerte. Ha szereti az ínyencségeket, akkor a Mezcal remek opció lehet. Bármilyen eseményen is kerüljön az asztalra, a siker garantált!