A komplex négyévszakos gumi

Remek négyévszakos gumi
Remek négyévszakos gumi

A mérnökök minden területen napról-napra fejlődnek és éppen ezért tart az emberiség ott, ahol most van. Az autók kerekei egyszerűnek tűnnek, azonban gyártásuk komplex feladatnak mondható. Miért? Azért, mert ez igen nehéz folyamat, ami természetesen a tervezésnél kezdődik. A négyévszakos gumi esetében ez a tervezés még komplikáltabb, hiszen a tervezők olyan abroncsot kell megalkossanak, ami mindkét évszakban megállja a helyét.

A négyévszakos típus anyaghasználatában jelen van a téli guminál is használt gumikeverék, azonban mintázata jóval kevesebb lamellát tartalmaz, ez a tulajdonsága pedig a nyári gumihoz is hasonlítható. Ár szempontjából a négyévszakos gumi igencsak megfelelő, hiszen egy év alatt két hagyományos gumi árát is megtakaríthatjuk.

A szakemberek azt ajánlják, hogyha biztonságos és stabil vezetést szeretnénk, akkor használjuk az évszaknak megfelelő téli illetve nyári gumit. Amennyiben csak ritkábban szoktuk használni az autót, akkor a négyévszakos gumi is tökéletesen megfelel a célnak.