Módosítások az egyéni vállalkozó kata adózásban

Egyéni vállalkozó kata
Egyéni vállalkozó kata

A megfelelő adózási mód kiválasztási mindenféle vállalkozás esetében kulcsfontosságú. Az egyéni vállalkozó kata adózása egy egyszerűsített adózási mód, mely nagyban hozzájárul ahhoz, hogy könnyebben el lehessen igazodni az adó és a bürokrácia világában. Az adójogszabályok évente hoznak pozitív vagy negatív változásokat a vállalkozók életébe, így az egyéni vállalkozó kata 2015-ös változásai sem érhetnek már senkit váratlanul.

Ha hozzáértő és mégis a laikus ember számára is érthető megfogalmazásban szeretnénk informálódni ezen módosításokról, akkor az adokultura.hu weboldal a lehető legjobb választás a számunkra. Íme egy kis ízelítő abból, hogy mi vár a katásokra!

Enyhítettek a kata alanyiság megszűntetésének feltételein, ami azt jelenti, hogy most már csak év végi és 100.000 forint feletti tartozás esetében eshet el az egyéni vállalkozó kata adózási lehetőségétől, nem úgy, mint korábban, amikor negyed évente kellett teljesíteni ezt a szabályt. Szüneteltetés esetében eddig minden hónapban jelezni kellett, hogy folytatódik-e a szünet, a változtatások értelmében, januártól elég a szüneteltetés elejét és végét bejelenteni.