A kazáncsere minden esetben engedélyköteles

kazáncsere

Még a legkorszerűbb és rendeltetésszerűen használt fűtési rendszerek is időnként, az elhasználódás következtében meghibásodhatnak. Az egyik, talán legköltségesebb helyzet a kazáncsere szükségességének bekövetkezte és ez semmiképpen sem végezhető el házilag, legyen szó tervköteles vagy egyszerűsített eljárásról. Azt, hogy melyik változatot kell elvégezni, a kazán környezetében lévő műszaki feltételek határozzák meg. Mindkét kazáncsere mód engedélyköteles, tehát csak a megfelelő engedélyekkel rendelkező szakember hajthatja végre.

A fővárosi illetőségű Fűtésrevital vállalat szerelői rendelkeznek ezekkel az engedélyekkel, továbbá széleskörű tapasztalattal és szerszámokkal is. A kazáncsere mellett, a járulékos feladatkörök elvégzését is vállalja a cég, teljes ügyintézéssel és a műszaki ellenőrzéssel együtt. A régi berendezés eltávolítását követően beszerelik az újat, rákötik az elektromos-, víz-, fűtés- és gázhálózatra. A kazáncsere utolsó fázisában vizuálisan és műszeresen is ellenőrzik a működését és garanciálisan beüzemelik azt.

A fűtésrendszer átmosás ára számos tényezőtől függ, de mindenképp megtérül

A legalaposabban karbantartott fűtési hálózatokban is időnként kialakulnak a szennyeződések következtében lerakódások, amelyek a hőleadás csökkenéséhez vezetnek a dugulás következtében és kezeletlenül a kazán meghibásodását is okozhatják. Szem előtt tartva ezt a tényt, a fűtésrendszer átmosás ára egyáltalán nem tűnik magasnak, egyrészt a művelet elvégzését követően gazdaságosabb, környezetkímélőbb lesz az üzemelés, másrészt pedig elkerülhetőek a komolyabb problémák.

A fűtésrendszer átmosás ára elsősorban függ a szükséges eljárás milyenségétől, a leginkább alkalmazott megoldás a Fernox technológia és a Rothenberger Ropuls EDM mosókompresszor bevetése. További meghatározó paraméter a hálózat nagysága és komplikáltsága. A többzónás rendszernél természetesen a tisztítási költség is magasabb lesz, mint a néhány hőleadóval felszerelt kisebb hálózatok esetében. A fűtésrendszer átmosás ára alakulására az is kihatással van, hogy milyen mértékű a lerakódás és mennyi vegyszert kell alkalmazni.