A Dixit kártyajáték hasonlít a barkochbára

Dixit kártyajáték
Dixit kártyajáték

Ha sikeresen játszottak már barkochbát vagy hasonló kitalálós játékot, akkor érdemes a következő szintre lépni. A Dixit kártyajáték fantasztikus társas, aminek menete eléggé hasonlít a barkochbához. Itt is fontos fantáziálni, a mesemondó okosan kell a dolgokat kitalálja, hogy a pontszámait növelni tudja.

A találós kérdés nem lehet túl nehéz sem, mert akkor senki nem licitál a kártyára, de könnyű sem, mert akkor mindenki kitalálja. A játék menete nagyon egyszerű, a kiosztott kártyákból kiválaszt a mesemondó egyet és ad egy kijelentést vele kapcsolatban.

A kártyát úgy helyezi a játékasztalra, hogy a többi játékos ne lássa. A többi játékos is kiválasztja a kijelentéshez közel álló kártyát és a lerakja mesemondó kártyája mellé fejjel lefelé. A lerakott kártyákat megkeverik és kirakják, hogy mindenki lássa. Licittel eldönti mindenki, hogy melyik volt a mesemondó kártyája. A Dixit kártyajátékban az kap pontot, aki eltalálja a mesemondó kártyáját, de ha senki nem jön rá, akkor a mesemondó kapja a pontot.