A betonkerítéshez zsinór is szükséges

Kerítés elérhető áron

A kőműves szakemberek igen gyakran alkalmaznak a mai lézeres szintmérő berendezések helyett, úgynevezett kicsapó zsinórt. Ezzel ugyanúgy a vízszintet és a párhuzamos vonalakat tudják kijelölni. A betonkerítés munkagödrének kiásása után is érdemes a vízszintet ellenőrizni.

Mielőtt behelyezné az első oszlopot, 80 centiméter mély alapgödröket készítsen! Ezeknek az alját szórja be sóderrel vagy apró méretű kaviccsal. Ezután a hígabb betonnal kell felönteni a gödröt.

Miután a beton megszilárdult, helyezze rá az oszlopokat. A két oszlop között mindenképpen 1,57 méteres távolságnak kell lennie. Amennyiben ez stimmel, akkor elkezdheti az oszlopok beállítását.

Amennyiben az oszlopok merőlegesek és egyenesek, akkor földnedves betont öntsön köréjük. Ha ez is megszilárdult, akkor következhetnek az elemek. Az alsónak mindig tele elemnek kell lennie. Ez fontos a szilárd és erős betonkerítés egészéhez. Leginkább a legfelső elemet szokták lyukacsosnak vagy ívesnek hagyni. A betonkerítés első elem behelyezése után várjon 1 napot, csak utána jöjjön a többi!