Vegyes rendszerű kerítés

Kerítés
Kerítés

A hosszú és hideg tél igazán remek lehetőséget nyújt arra, hogy alaposan megtervezzünk mindent, hogy mit fogunk csinálni a tavaszi hónapokban és a nyáron. Lehet, hogy a még nagyapánk által telepített kerítés megérett a cserére. De milyen anyagból készüljön az új rendszer? Több építőanyag is a rendelkezésünkre áll, így csakis mi vagyunk azok, akik meghozhatjuk a végleges döntést.

Nem feltétlenül kell azonban egysíkúan gondolkodnunk, mert a kerítés akár több anyag keverékéből is állhat. Az alapját például adhatja beton vagy kő, a felső vázat alkothatja fémszerkezet, amelyek között aztán fa díszítő elemek húzódhatnak meg. A kerítés így aztán mindenből tartalmaz egy keveset és nem utolsósorban igazán dekoratív lesz.

Természetesen, időnként nem árt gondoskodni róla és egyes részeit lefesteni, hogy jobban bírja az időjárás viszontagságait. Ha kellő törődést kap a kerítés, akkor hosszú évtizedeken keresztül fogja megállni a helyét és végezni rendíthetetlenül a feladatát. Legyen éke az otthonunknak, és ezért tegyünk meg mindent.