Tudnivalók az automata öntözőrendszer telepítése során

Automata öntözőrendszer árak

A kertben található növényzetnek megfelelő mennyiségű nedvességre van szüksége az életben maradáshoz és a szép fejlődéshez. De mivel a kézi locsolás egyrészt fárasztó, másrészt időigényes, nagyon sok tulajdonos határoz az önműködő öntözőberendezés mellett. Nyilván fontos szempontok az automata öntözőrendszer árak, amelyeket számtalan tényező képes befolyásolni. Egészen biztosan nem annyiba fog kerülni a rendszer kiépítése, mint a fajlagos, vagyis négyzetméter utáni árképzés.

Például, ha a szakember egy 500 négyzetméteres kert esetében a vízhozamot 40 l/p és 60 l/p-nél számolja ki és minden más paraméter egyezik, akkor is 100 ezer Ft különbség jöhet létre. De lássuk, mitől különböznek még az automata öntözőrendszer árak! Lényeges tényező a víznyomás, a napos/árnyékos felületek megoszlása, a telek tagoltsága, az uralkodó széljárás. Ugyanakkor a növények fajtája szintén változtathat az automata öntözőrendszer árak alakulásán. Helyszíni felmérés kell a viszonylag pontos összeg meghatározása érdekében.

Továbbá, az automata öntözőrendszer árak módosulhatnak attól függően is, hogy ki végzi el a telepítést. Nem kerül sokba az automata öntözőrendszer telepítése, ha az automataontozorendszeres.hu weboldalon megismerhető szakemberre bízza. Bozsik Viktor mester ugyanis nagyon kedvező díjszabással dolgozik és kitűnő tanácsokat ad a rendszer megépítéséhez nélkülözhetetlen dolgok minőségével kapcsolatban is. Egy automata öntözőrendszer telepítése akkor jár sikerrel, ha ezt helyes felmérés előzte meg. Fel kell ismerni és szétválasztani a kertben az eltérő vízigényű és öntözési technikájú területeket.

A telek tagoltsága és a felület méreteinek pontos ismerete szükséges az automata öntözőrendszer telepítése során, de a talaj, a domborzat, valamint a felületeket borító élő vagy élettelen kultúra elhelyezkedése szintén fontos. Ezeket elmondja majd Önnek a szakember, akinek a tudásában és ügyességében maximálisan megbízhat. Neki az automata öntözőrendszer telepítése nagyon könnyen megy, hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkezik.