Tartalékoljon Trotec fúrógép akkumulátort!

Fúrógép akkumulátor
Fúrógép akkumulátor

Ha fúrógép vásárlására szánja el magát, válasszon bölcsen! Választáskor meghatározó szereppel bír a fúrógép akkumulátor. Alapvetően háromféle akkutípus létezik.

A hetvenes években megjelent NI-CD, aminek egyedüli előnye, hogy olcsó, viszont nem mondhatni tartósnak és megbízhatónak. Gyorsan lemerülnek, nemcsak használat közben, hanem tároláskor is, ha pedig nem hagyja teljesen lemerülni és úgy tölti újra, akkor egy-két hónap alatt teljesen tönkremegy.

A másik kategória a NI-MH, ami súlyban ugyan könnyebb, mint az előző, de minőségben nem sokkal jobb. Napjainkig, leginkább a LI-ION fúrógép akkumulátor típus vált be. Ezt bármikor töltheti anélkül, hogy az tönkremenne.

Ilyen akkuval rendelkezik a Trotec PSCS 10-20 V fúrógép is, ami egy óra alatt feltölthető, de több órán keresztül lehet dolgozni vele. Természetesen ez is lemerül egy idő után. Ha biztosra szeret menni, rendeljen egy tartalékot, így zökkenőmentesen mehet a munka. Ha van tartalék fúrógép akkumulátor, rengeteg időt és pénzt takaríthat meg.