Segít az ápolásban a szakállolaj

szakállolaj

A szakáll és a mögötte rejtőző arcbőr ápolásáról nem szabad megfeledkezni. A szakállolaj készítmény mindkettőt védi, és bármilyen hosszúságú arcszőrzet esetén bátran alkalmazható. Egy olyan termékről van szó, amelyik számos természetes hatóanyagból áll. A ma kapható legtöbb szer fő alapanyaga a jojoba-, az argán-, a kókusz- vagy más esszenciális olaj.

Amikor a fő alkotóelem kiválasztására kerül sor, érdemes azt választani, amelyik az adott problémát kezeli vagy igényt elégíti ki. A szakállolaj vásárlásakor fontos észben tartani, hogy más készítmény kezeli a viszketést, és más termékre van szükség, amikor a gond az irritáció, a túl érzékeny bőr vagy épp a kiszáradás.

A szakállolaj hatásának a lényege, hogy a hajbalzsamokhoz hasonlóan, a szőrtüszőkön keresztül szívódik fel a bőrbe. Nem szabad azt hinni, hogy egy teljesen új termékről van szó. A szakállolaj már az ókorban is nagyon népszerű volt, hiszen Mezopotámiában a nemesek előszeretettel használták. A római időkben egy kicsit alább hagyott a népszerűsége, de a 20. század elejére ismét kedvelt lett, főleg azért, mert sokan döntöttek az arcszőrzet növesztése mellett.

Szúnyog ellen illóolaj: nem zavarnak többet a vérszívók

A nyárban mindent szeretni lehet, kivéve persze a szúnyogokat. Aggódni nyilván nem szükséges, hiszen egyből beválhat a szúnyog ellen illóolaj. A MediNatural oldalán számos termékből lehet választani. Mindegyiknek a lényege, hogy naturális komponensekre épülnek, így nem ártanak a bőrnek, hanem csak hatékonyan távol tartják az élősködőket.

A szúnyog ellen illóolaj egyenesen kötelező azoknak, akik úgy érzik, hogy a kelleténél gyorsabban megtalálják a vérszívók. A természetes illóolajjal végre megálljt lehet parancsolni ennek a kellemetlenségnek. A MediNatural szúnyog ellen illóolaj keverék hatóanyagait kizárólag 100 százalékos természetes illóolajok alkotják.

Az indiai citromfű, a levendula és az eukaliptusz mind olyan komponensek, amik segíthetnek távol tartani a vérszívókat úgy, hogy közben egy cseppet sem ártanak a bőrnek. Érdemes ellátogatni a medinatural.hu oldalra, ahol megvehető a hatékony szer.