Remek társ az elektromos kerékpár

elektromos kerékpár

Az utóbbi évtizedekben rengeteg olyan érdekes eszköz született, amikről régebben az emberek álmodni sem mertek. Egyik ilyen az elektromos kerékpár, ami emberi erőt nem igényel a haladáshoz. Használója egy gázkarhoz hasonló karral határozza meg az utazósebességet. Kijelenthető, hogy az elektromos kerékpár gyakorlatilag mindenkinek való.

Azoknak, akik életmódváltásban gondolkodnak, esetleg rehabilitációban vesznek részt, rendkívül fontos a fokozatosság, amit egy ilyen négykerekűvel könnyen megvalósíthatnak. Az aktív életmódot élők pedig ugyanannyi idő alatt jóval több kilométert gyűjthetnek össze egy ilyen biciklivel, mint a hagyományossal.

És új lehetőségeket nyit meg a biciklizni szerető, de eltérő edzettséggel rendelkező családtagok, barátok számára is, mert a segítségével könnyen tarthatják a tempót a jobb kondiban lévő kerékpárosokkal. Kiváló társ lehet az elektromos kerékpár az ingázásban, a városi közlekedésben, nem kell sok időt tölteni a dugóban, se a parkolás miatt idegeskedni.

Az elektromos kerékpár működése és fajtái

Ezeknek a bicikliknek az üzemeltetéséhez nincs szükség emberi erőre, a használója egyszerűen csak felül rá, és egy gázkarhoz hasonló karral határozza meg az utazósebességet. A pedálozás és az elektromos motor együttesen hajtja az elektromos kerékpárt, a motor csak rásegít az emberi erőkifejtésre. A pedelec a pedál és az electric angol szavakból alakult ki.

Kijelenthető, hogy minden pedelec ebike, de nem minden ebike pedelec. Sokféle elektromos kerékpár létezik, például a városi közlekedésre alkalmas változat alacsonyabb és magasabb vázakkal, változatos kiegészítőkkel van felszerelve. De választható trekking, crosstrekking, valamint mountain bike (hardtail és összteleszkópos verziók), országúti modellek stb.

Az elektromos cargo biciklik a speciális típusok közé tartoznak. Az összecsukható, úgynevezett kompakt úgyszintén a speciális kategóriához sorolható. A Berguson üzletben ismert márkák kiváló termékeit találjuk meg. Így felfedezhető a kínálatában Specialized, Gepida, Kellys, Merida, Neuzer, Cube, Haibike, KTM, Winora, Lapierre, Hercules, Thompson, Corratec, Adriatica és M-Bike elektromos kerékpár egyaránt.

A megfelelő típus kiválasztásához több szempontot is figyelembe kell venni. Az első maga az ár, hogy mennyi pénzt tudunk a járgányra szánni. De mindennél fontosabb az, hogy milyen célra szeretnénk megvásárolni, mert a típust ennek megfelelően ajánlott kiválasztani. A bolt munkatársai szívesen segítenek a választásban, ha szükségünk volna erre.

Modern kerékpár típusok

Vannak azonban, akik a hagyományos kétkerekűt részesítik előnyben, amiből nagyon sok változat létezik, így éppen az igényeinknek megfelelőt választhatjuk ki. Talán a legismertebb az MTB kerékpár, és ugyancsak ez örvend a legnagyobb népszerűségnek is. De emellett ott vannak a trekking, a crosstrekking, a túra, az országúti, a fitnesz, a triatlon, a cyclocross, a tandem, a BMX biciklik is.

Mindig olyat kell választani, amelyik a leginkább megfelel a céljainknak. Rengetegen választják az MTB modelleket, nem véletlenül. A mountain bike kerékpár jellemzője a masszív váz, a vastag, teherbíró kerekek, ami alkalmassá teszi a terepen történő kerekezésre.

Mindegyik változatnál az első teleszkóp, ami lehet 80-100 mm mozgású, biztosítja a komfortos érzést biciklizés közben. A sport vagy hobbi célra szánt modellek sok tagja még V fékes, bár ez ma már leginkább a 26ʺ kerékpár jellemzője. ulajdonképpen, a legelső MTB-k a városi biciklikből fejlődtek ki, amik még merev villával, acél vázzal készültek.

A különbséget csak a ballonosabb és terepeken is használható mintázatú gumiabroncsok jelentették. Az ilyen kerékpár váza hasonlított a trekkingéhez vagy az országútiéhoz, nagy vázmérettel és vízszintes felsőcső-kialakítással készült. Az egyre bátrabb felhasználási módok és igények, valamint a technológia robbanásszerű fejlődése tette lehetővé, hogy kialakuljon a ma egyik legnépszerűbb kerékméret és stílus, a MTB26.

A BMX biciklik története

Egy másik nagyon jó márka a BMX, ami már az 1980-as években elég elterjedt volt. A kerékpár sport tortájából egyre nagyobb szeletet hasított magának a BMX, valóságos egyedi szubkultúrát keltett életre. A modell nagyon közel állt az extrém sportokat űzők szívéhez. Nem csupán versenyzéshez volt alkalmas a kicsi kerékpár, de különböző trükkökhöz is megfelelt.

Ennek köszönhetően, a cross ágazat mellett létrejött a Freestyle. Mivel az utóbbihoz már a bicikli egyedi kialakítására volt szükség, ezért a nehéz krómváz előnyben részesült, a súlypont lent tartása érdekében. A parádézáshoz elengedhetetlen volt a hátsó és az első fék egyaránt. Az első fékbovdeneket úgy alakították ki a gyártók, hogy a kormány körbeforgatható legyen.

Persze, a Berguson gazdag kínálatában számtalan egyéb kerékpár is szerepel, akár ezen a márkán belül. Ha Ön is kétkerekűt szeretne vásárolni, akkor érdemes a legjobb minőségűt választania, például a berguson.hu webshop felhozatalából. Az egész családnak van megfelelő bicikli a termékpalettán, még a gyerekeknek is.