Praktikus megoldás a 4K HDMI elosztó

4K hdmi elosztó
4K hdmi elosztó
4K HDMI elosztó

Amikor egy eszközről szeretnénk továbbítani a videojelet több megjelenítőre, akkor egy speciális eszközre, elosztóra lesz szükségünk. Ez még önmagában nem jelentene gondot, viszont a 4K HDMI elosztó esetében alaposan meg kell vizsgálnunk, hogy melyiket választjuk. Egy ilyen eszköz rendkívül praktikus és hasznos is lehet, de könnyen ronthat a kép minőségén, hogyha egy gyenge változatot választunk a kedvező árazás miatt. Továbbá nem szabad összekevernünk a 4K HDMI elosztó típusait.

A legegyszerűbb típusok a splitterek. Ez arra szolgál, hogy valamennyi megjelenítőn ugyanaz az adás jelenjen meg. A HDMI Switch tulajdonképpen fordítottja az előzőnek. Több forráskészüléket csatlakoztathatunk egyetlen megjelenítőhöz. A HDMI Mátrix pedig mind közül a legösszetettebbnek számít. Több forrást és több megjelenítőt is csatlakoztathatunk hozzá. A 4K HDMI elosztó elsősorban az első változatra vonatkozik. Ha gyenge képminőséget tapasztalunk, akkor ellenőrizzük, hogy milyen kábelt használtunk az egységek összekapcsolásához. Megtörténhet, hogy egy új HDMI kábelre lesz szükségünk.

Szükség van manapság fejhallgató kábel hosszabbítóra?

Aki a teljesértékű hangzás rabja, annak mindenképp szüksége van egy ilyen tartozékra. Joggal kérdezhetik sokan, hogy mégis miért? Hiszen mindenhol a vezetéknélküli Bluetooth technológiát reklámozzák. Az átlag felhasználóknak ez teljes mértékben megfelel. Remek hangzás érhető el ezzel is. Viszont, ha a veszteségmentes zenehallgatás a cél, akkor mindenképp jól jön egy fejhallgató kábel hosszabbító, amennyiben a gyári rövidnek bizonyul.

A TV előtt ülve könnyen előfordulhat, hogy a lejátszótól a kanapéig nem ér el a gyári kábel. Ebben az esetben mindenképp egy minőségi high-end fejhallgató kábel hosszabbítót érdemes beszerezni, ami rendszerint aranyozott csatlakozókkal van ellátva. Így garantáltan élvezhetővé válik a tökéletes hangzás a minőségi fejhallgatónkon. Másodsorban pedig gyakran még mindig remek alternatív megoldás lehet, hogyha nem áll rendelkezésre Bluetooth kapcsolat.