Napelem inverter típusok összehasonlítása: melyiket érdemes választani?

Napelem inverter
Napelem inverter
Napelem inverter

A háztartásokban egyre nagyobb az igény a napelemes panelek beszerelésére. Ezzel nemcsak a környezetet védjük, hanem jelentősen lecsökken a villanyszámla is. A www.stnapelem.hu weboldalon remek összefoglalót olvashat a legnépszerűbb napelem rendszer típusokról. A szakmai tudással rendelkező fiatal, dinamikus csapat már több ezer sikeres beszerelésen van túl, amit az ügyfelek elégedettsége is bizonyít. A napelem egyik fő alkotórésze az inverter. Ennek van a legfontosabb szerepe, ugyanis a napelemek által megtermelt egyenáramot átalakítja váltakozó árammá.

Begyűjti az adatokat és hiba esetén jelzést ad. Mivel állandó működésben van, ezért az élettartama rövidebb, mint más alkotóelemé. Ez attól függ, hogy mekkora a teljesítőképessége és milyen minőségű. A szakemberek a háromfázisú invertert ajánlják egy családi ház teljes áramellátására, ami a fűtést és a meleg víz előállítását képezi. Több neves cég foglalkozik inverter gyártásával és forgalmazásával.

Az egyik a Fronius osztrák cég, akinek évtizedes tapasztalatai vannak a gyártásban, kiváló szervizhálózattal működik, 5 éves garancia jár vele, ami 20 évre kitolható. A piacvezető SolarEdge kiváló minőséget biztosít 12 éves jótállással. Egy applikáció segítségével követni lehet az energiafogyasztást. A másik ismert márka a Huawei, ami nemrég jelent meg a piacon, de gyors fejlődésével tökéletesen megfelel a műszaki elvárásoknak. Árban is nagyon kedvező. A precíz minőség a német SMA cég inverter gyártásában is megmutatkozik.

A termékre vállalt garancia 10 év, de, ha cserealkatrészekre van szükség, az pár nap alatt megérkezik. A Solplanet egy olyan cég, aki 2007-ben saját márkanévvel jelentkezett, de azelőtt már foglalkozott inverter gyártással csak más cégeknek. A telepítésük egyszerű és működését telefonos applikáció segítségével figyelhetjük. A szakember véleménye, az Ön igénye és pénztárcája, valamint a környezet adottságai alapján születik meg a döntés. Az ügyfélszolgálat telefonszáma az oldalon megtalálható. Bármelyik márkát választja, a minőség és a garancia biztosított.