Mire jó a gázkompresszor?

Hatékony hűtveszárító

Léteznek olyan szerkezetek, amelyek hűtést alkalmazva tudják a levegő nedvességtartalmát drasztikusan lecsökkenteni. Pontosan ezt tudja a hűtveszárító, amelyik, ahogy annak a neve is mutatja, működése közben bármilyen tér levegőjének nedvességtartalmát képes gyorsan lecsökkenteni. Ez a működési forma az alkalmazhatóság és az elérhető harmatpont határait is meghatározza.

Hogy is van ez? Nos, a hűtveszárító használatával, a kialakítás, felépítés miatt az elérhető legalacsonyabb nyomás alatti harmatpont 2 Celsius-fok. Ha ennél alacsonyabb hőmérsékletre hűlne le a levegő, akkor a szerkezet hőcserélőjében a víz megfagyna és a berendezés nem tudna tovább működni. A hűtveszárító működési elve igenis ismert, nem csupán a szakemberek körében. A régebbi és újabb berendezések is a hűtéstechnikában széles körben alkalmazott hűtőkör folyamatot használják fel. Ennél az elpárologtató tartozék egy hűtőközeg vagy sűrített levegő hőcserélő. Ez a termék megvásárolható a Ganzair Kft-től, épp úgy, mint a gázkompresszor számos változata. Ez a cég különleges gáznyomás fokozó berendezéseket gyárt már évek óta, amelyeket számos gyár és üzem alkalmaz Kelet-Közép Európában és a közel-keleti régióban egyaránt. A vállalkozás az amerikai GE Oil&Gas által gyártott gázkompresszor hivatalos képviselete mellett számos, más gáz- és olajipari felhasználáshoz illeszkedő dugattyú, csavar- illetve forgólapátos kivitelű megoldásokat kínál az ügyfeleknek.

A legfelkapottabb produktumok közé tartoznak a hordozható és telepített gázkompresszor típusok, a kútfej kompresszorok, a kútindító egységek és a konténeres kivitelű evakuációs berendezések. Itt megvehető még az úgynevezett fáklya gázkompresszor is, ami révén lehetővé válik a helyi technológia által, az elfáklyázásra kerülő gázok komprimálása. Ide sorolható a kevert gáz összetételű, illetve alacsony nyomású rendszerek gázhasznosítása. Igen gyakran az elfáklyázásra kerülő gázmennyiség több millió köbméter földgázt jelent, amely újrakomprimálással jelentős megtakarítást jelenthet a kitermelés során. Éppen emiatt lett ez a termék annyira népszerű.