Milyen áron vegyünk hidrofort?

Hidrofor választék

Házi vízellátó beszerzésekor felmerülhet Önben a kérdés, hogy mekkora legyen annak a teljesítménye. A leggyakrabban választott vízművek 50 és 80 liter/perc teljesítményűek.

Teljesen felesleges ennél nagyobb teljesítményű hidrofor mellett dönteni, mert az már jóval drágább szivattyúkkal van felszerelve, így magasabb áron vesz felesleges teljesítményt. Az árat általában a pénztárca határozza meg és ez gyakran nem a jó döntés okozója. Ha kevés pénzt szán egy vízellátó beszerzésére, akkor is érdemes az alábbi szempontokat figyelembe vennie. Például a szívómélységet, ugyanis ennek a növekedése csökkenő teljesítménnyel jár. Azt sem árt szem előtt tartani, hogy mekkora mennyiségű víz nyerhető ki egy hidrofor tartályból.

Például egy gumimembránosból a névleges térfogatnak csak kb. a 30%-át tudjuk kinyerni optimális beállítással. A házi vízellátókhoz használt hidrofor tartályok gyárilag általában 1,5 bar nyomásra vannak előtöltve. Ez az érték nem minden esetben jó. A megfelelő érték meghatározásához ismerni kell a vízmű bekapcsolási nyomását. Minden tényezőt összevetve, webáruházunk szakemberei az Ön igényeinek megfelelő házi vízművet fogják ajánlani.